Medlemmer søges: Svendborg skal have et musikudvalg

Svendborg får et kommunalt nedsat musikudvalg. Foto: Mads Claus Rasmussen.

Medlemmer søges: Svendborg skal have et musikudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt musikudvalg skal fremover være med til at sætte dagsordenen for kommunens musikpolitik. Syv kyndige medlemmer søges.

Svendborg: Svendborg får fra årsskiftet et musikudvalg, som - helt overordnet - får til opgave at fremme musiklivet i kommunen.

Beslutningen om at nedsætte et musikudvalg er taget på seneste møde i Kultur- og Fritidsudvalget, og den vil forhåbentligt være med til at gøre en forskel for musiklivet og kommunens musikalske profil. Det siger udvalgsformand Lars Erik Hornemann (V) i en pressemeddelelse.

- Musiklivet i Svendborg er en stor del af Svendborgs DNA, og det skal kunne høres og ses. Det vil vi i Kultur- og Fritidsudvalget i højere grad gerne være garant for. Derfor trækker vi området tættere på os politikere ved at nedsætte et kommunalt musikudvalg, der organiseres i Kultur og Fritid, siger kulturudvalgsformanden.

Mere specifikt får udvalget til opgave at:

- Fremme alsidighed, kvalitet og fornyelse i overensstemmelse med kommunens musikpolitik.

- Rådgive og informere foreninger, organisationer og enkeltpersoner i musikpolitiske spørgsmål.

- Rådgive og inspirere Kultur- og Fritidsudvalget i musikpolitiske spørgsmål.

- Udmønte kommunens årlige rammebeløb til musikaktiviteter i overensstemmelse med retningslinjer godkendt af Kultur- og Fritidsudvalget.

Derudover er det lagt op til, at musikudvalget udarbejder, til Kultur- og Fritidsudvalgets godkendelse, retningslinjer for uddeling af tilskud.

Musikrådet nedlægges

Baggrunden for, at der nu kommer et kommunalt musikudvalg, skal findes i en sag fra sidste år.

Dengang besluttede det daværende Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalg, at Svendborg Musikråd, der hidtil har varetaget mange af de ovenstående opgaver, ikke længere måtte udbetale honorar til sine bestyrelsesmedlemmer.

Det fik musikrådet at foreslå, at kommunen i stedet oprettede et kommunalt styret musikudvalg, som blev tilknyttet et sekretariat, der kunne tage sig af administrative opgaver. Desuden er der lagt op til, at musikrådet nedsætter sig selv.

Lars Erik Hornemann lader da også forstå, at beslutningen er taget i samråd med musikrådet, og at man i det hele taget har været tilfredse med dets arbejde.

- Jeg har stor respekt for det store stykke arbejde, Svendborg Musikråd gennem mere end et kvart århundrede har gennemført, for at musiklivet har kunnet blomstre og udvikle sig. Et utal af dedikerede og engagerede musikmennesker har helt i samskabelsens ånd, lagt rigtig mange timer i arbejdet. Men såvel kommunen som foreningen må også konstatere, at der i opgaven ligger et stort administrativt stykke arbejde, som nemmere håndteres i en kommunal forvaltning end i en forening, der arbejder frivilligt, siger han i pressemeddelelsen.

- Vi har derfor haft en god og frugtbar dialog med Svendborg Musikråd om, hvordan vi bedst muligt kan støtte op om musiklivet, og vi er i fællesskab nået frem til, at Svendborg Kommune - om jeg så må sige - hjemtager opgaven og opretter et kommunalt musikudvalg, siger han.

Næstbedste løsning

Tidligere formand og pt. menig bestyrelsesmedlem i Svendborg Musikråd, Jan Schønemann, er tilfreds med, at politikerne har valgt at følge forslaget, om end han kalder det for den næstbedste løsning.

- Førhen var det sådan, at rådet var en selvstændig forening, der havde mulighed for at lave nogle ting selv. For eksempel skolekoncerter. Det får jeg svært ved at se, hvordan det kan lade sig gøre i den nye konstruktion, fordi pengene er øremærket og derfor ikke må bruges til projektstyring, siger han.

- Når det er sagt, synes jeg, det er udmærket, at der kommer et kommunalt nedsat musikudvalg, som betyder, at der stadig bliver gjort en masse godt for musiklivet i Svendborg, siger Jan Schønemann, der på sigt godt kunne se sig selv blive en del af det nye musikudvalg.

- Ja, det kunne jeg godt, men nu har jeg været med de seneste fire år, så jeg tror nok, jeg tager en pause først.

Medlemmer søges

Det nye musikudvalg kommer til at bestå af syv musikkyndige borgere, som hver især repræsenterer dele af musiklivet - heriblandt professionelle udøvere inden for genre som jazz, blues og folk, rock og pop, klassisk musik samt en repræsentant fra amatørmusiklivet, en fra de kommunale spillesteder, en publikummer og en fra det siddende musikråd.

Medlemmerne bliver efter en åben indstilling udpeget af Kultur- og Fritidsudvalget, som også udvælger en formand.

Interesserede kan allerede nu kontakte kulturkonsulent Lili Jensen på lili.jensen@svendborg.dk eller telefonnummer 3017 45 for at høre mere.

Medlemmer søges: Svendborg skal have et musikudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce