Med vilje eller svineuheld?


Med vilje eller svineuheld?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sulten alkoholiker øjnede et glas kartofler og dåsemad i sommerhus - og stak ild i huset.

ÅBYSKOV: Sulten drev ham ind i sommerhuset. Her havde han øjnet et glas kartofler og lidt dåsemad.

- Jeg tillod mig den frihed at gå ind, forklarede den sprogligt velfunderede hjemløse mand på 40 år.

Og kulden fik ham til at tænde op i pejsen med 10-15 brændeknuder og en halv flaske lampeolie.

Sådan startede branden i det stråtægte fritidshus og tilstødende skur på Skårupøre Strandvej ved 23-tiden natten til fredag. Altså ifølge den 40-årige og hans forsvarer, advokat Kjeld Klausen.

- Jeg tror, der er tale om et svineuheld og en udvikling, der ellers kun forekommer i tegnefilm, sagde advokaten.

- Det var et forfærdeligt uheld, og jeg ville selv have svært ved at tro på historien, hvis andre fortalte den, erkendte den 40-årige.

Mens den 40-årige, som havde 15 øl og en flaske rødvin i kroppen, varmede sin mad på komfuret, fornemmede han røg-lugten. En lænestol i stuen brændte.

Han greb - ifølge sin forklaring - nogle puder for at slukke ilden. Der gik ild i puderne, der begyndte at drysse, gnister føg i luften, og han prøvede at stampe gløderne ud på gulvet.

Det hjalp jo ikke. Trods sin brandert konstaterede han hurtigt, at der var lukket for vandet i huset. En kendsgerning, der senere er bekræftet af politiet. Så han løb ud i udhuset for at finde hanen til vandrørene, det lykkedes heller ikke. I stedet åbnede han en del dunke, snusede til dem og konstaterede, at de ikke lugtede som benzin, og for at nærstudere eventuelle etiketter tændte han sin lighter. Pufff, sagde det.

- Det var som en eksplosion. Jeg gik i panik og flygtede hjem i campingvognen. Her sad jeg og rystede og var godt i gang med en flaske hvidvin, da politiet ankom.

Politiet var formentlig på vej på det tidspunkt. Den 40-årige havde nemlig fra sommerhuset - inden de store brandcener - ringet til en medarbejder på et herberg og fortalt om sit indbrud.

Heller ikke politifolkene kunne skaffe vand til slukningsarbejdet, men måtte fem gange slæbe en balje med havvand op til huset, der befinder sig tyve meter fra kysten. Der skete betydelig skade på sommerhuset.

Han blev varetægtsfængslet i fire uger. Dommeren troede ham ikke, men hældede til anklagerens påstand om forsætlig brandstiftelse. Han kærede til Østre Landsret.

Med vilje eller svineuheld?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce