Mavepuster til borgmesteren: Svendborg rasler ned i måling af erhvervsklima

Svendborg Kommune og industrien er ikke på bølgelængde, hvis man skal tro Dansk Industris nye erhvervsklimaundersøgelse. Kommunen går 18 pladser tilbage og indtager en placering som nummer 71. Arkivfoto

Mavepuster til borgmesteren: Svendborg rasler ned i måling af erhvervsklima

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mavepuster, siger borgmester Bo Hansen om det faktum, at Svendborg Kommune er faldet 18 pladser tilbage og ligger nummer 71 i Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse.

Svendborg: Han havde ikke set den komme, han har allerede gjort noget og har tænkt sig at gøre mere, og så er han ikke fri for at undre sig en smule.

Det er nogenlunde borgmester Bo Hansens (S) reaktion på, at Svendborg Kommune er raslet 18 pladser ned på Dansk Industris årlige undersøgelse af de danske kommuners erhvervsklima og nu ligger nummer 71.

Kommunen scorer især lavt på den overordnede erhvervsvenlighed, ligesom de erhvervsdrivende efterlyser, at den får forbedret sit image som erhvervskommune.

- Det er lidt af en mavepuster, hvis jeg skal være ærlig, siger borgmesteren, der ikke mener, at han har ladet den del af butikken passe sig selv.

- Jeg har holdt rigtig mange møder med erhvervslivet. Jeg har været i businessnetværk, Rotary-klubber og til nytårskure, og så har jeg indført branchemøder, hvor jeg indkalder forskellige brancher til møder, hvor vi diskuterer stort og småt. Jeg ved godt, at det ikke kun er det, der bliver vurderet, men jeg synes faktisk, det har været en meget prioriteret indsats fra min side. Derfor er det ærgerligt at se, at vi går så mange pladser tilbage, siger Bo Hansen.

Det samlede billede er, at Svendborg Kommune har en udfordring med sit image, og det skal vi gøre noget ved.
Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg Kommune.

Undrer sig

Helt fri for at undre sig er borgmesteren ikke.

For eksempel over, at kommunen på spørgsmålet om skatteniveauet er faldet fra nummer 35 til nummer 55, uagtet at skatten har været uændret i mange år.

Det er der ingen umiddelbar logik i, mener Bo Hansen, der peger på endnu et eksempel.

- På behandling af miljøsager lå vi nummer 11 sidste år, og denne gang er vi nummer 61. Det er de samme fire mennesker, der håndterer de sager, og er de virkelig bliver så meget ringere til det på et år? Jeg kan godt tvivle på det, siger borgmesteren og understreger, at han ikke forsøger at løbe fra noget.

- Det samlede billede er, at Svendborg Kommune har en udfordring med sit image, og det skal vi gøre noget ved, siger han.

Der skal skrues op

Faktisk er der allerede gjort noget, anfører borgmesteren.

- Vi er i gang med at nedbringe behandlingstiderne på byggesager, og det er en direkte konsekvens af de branchemøder, vi har holdt, siger Bo Hansen, der mener, at synlighed og tilgængelighed er vejen frem.

- Vi har holdt fem branchemøder på de otte måneder, jeg har været borgmester, og vi taler om at skrue op, så der bliver holdt et møde hver 14. dag. Og så skal vi sørge for at være med i erhvervsnetværkene, blandt andet når GOG og Svendborg Rabbits spiller, så vi hele tiden er synlige og tilgængelige, siger han.

Men det er I jo i forvejen?

- Ja, men ikke nok, når vi bliver nummer 71, lyder det fra Bo Hansen.

Mavepuster til borgmesteren: Svendborg rasler ned i måling af erhvervsklima

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce