Marcus og farfar og de gamle lege


Marcus og farfar og de gamle lege

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De gamle lege og håndværk på landet står på programmet også i dag, når Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling inviterer til efterårsaktiviteter

BREGNINGE: Stylterne var sat frem, rebslagerne viser deres flotte håndværk, og i butikken kan man købe sjippetov med hånddrejede håndtag fra netop rebslageriet. Der er indendørs fabrika- tion af kastaniedyr med tændstikben og horn. Der er snurretoppe,snurreknapper, hækling, yoyospil og meget andet fra dengang, legetøj ikke var så dyrt, men faktisk lige så sjovt.

Der grines højt, når de ældre forsøger sig med de gammeldags spil.

Især snurreknappen, der hvæser mellem de snoede snore, vækker højlydt begejstring fra børnene.

Målløs over spasen

- Jeg tør dog alligevel ikke gøre forsøget og pakke to stykker snor en en stor knap ind til ham som julegave, griner en far, som er målløs over, hvor skægt hans søn på seks år synes, snurreknappen er.

Traditionen tro har Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling eller Tåsinge Museum på Kirkebakken i Bregninge på Tåsinge taget bed-steforældre, oldeforældre og tipoldeforældres lege på programmet.

Birthe Christensen fra museet får gang i tøndebåndet, og snart kan børn anno 2007 trille tøndebånd med kæp, som man kender det fra "Emil fra Lønneberg".

Der er fart på tøndebånd og børn på plænen bag museet, for den går stejlt ned ad bakke.

Marcus Budde fra Svendborg på fire år, synes det er sejt, og kan snart ligeså godt som sin farfar Ernst.

Barn- og bedstedag

I de hyggelige museumshuse i Bregninge bakker er der få forældre. Det er mest børn og bedsteforældre, som har sat hinanden stævne til de hyggelige timer med gamle lege og gamle håndværk.

Rebslagerne Paul Hansen og Andreas Drost er igang udenfor med lange rebbaner.

Flere bedstemødre har fundet ind i det hvide kaffetelt med varme drikke og ligeså varme vafler med hindbærsyltetøj og florsukker.

Populært hos selskaber

I efterårsferiedagene kan man også få en snak med de mange frivillige, der færdes bag kulisserne på Tåsinge Museum året rundt.

Museet lukker til september og åbner to dage i efter-årsferien, men mange selskaber finder ind på museet udenfor åbningstiden. De mange frivillige hænder mødes, selvom Tåsinge Mu-seum først slår dørene op 1. juni 2008, ihvertfald fast tirsdag og faktisk flere gange i løbet af ugen.

Selvom museet er lukket for offentligheden, åbner man for selskaber, og de frivillige arbejder året rundt på arkivering, restaurering og nye udstillinger.

Kålhave anlægges

I vinter har man ekstra travlt. Næste år fylder Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling 50 år.

En af de nye ting, som skal anlægges her i efteråret med Birthe Christensen i spidsen, er en "kålhave", som tø-singske familier i gamle dage havde.

Foruden kål, var der andre grøntsager og blomster.

Marcus og farfar og de gamle lege

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce