Mandatsvig og dokumentfalsk: Fynsk opfinder er dømt for svindel

En 65-årig tidligere direktør og opfinder er fundet skyldig i mandatsvig og dokumentfalsk. Foto: Jens Wognsen

Mandatsvig og dokumentfalsk: Fynsk opfinder er dømt for svindel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • 65-årig tidligere direktør er blevet idømt otte måneders betinget fængsel for mandatsvig og dokumentfalsk i forbindelse med økonomisk støtte givet til en opfindelse.
  • Den dømte overførte 280.000 kroner til privatforbrug, som tilhørte et anpartsselskab.

Svendborg: En i dag 65-årig svendborgenser er dømt for uberettiget at overføre 280.000 kroner fra det firma, han var direktør for i 2014, till egne private formål. Penge, som dengang blev givet i støtte til udvikling af hans opfindelse.

Den handling er nu af Retten i Svendborg vurderet som mandatsvig.

I samme periode forfalskede han bestyrelsesformandens underskrift på en leasingkontrakt, sådan at han kunne lease en personbil til privat brug. En ordning, hans bestyrelse på forhånd ellers havde sagt nej til. Det betegner Retten i Svendborg som dokumentfalsk.

I begyndelsen af december faldt dommen så. Lydende på otte måneders fængsel og 150 timers samfundstjeneste. Fængselsstraffen blev gjort betinget af, at han forholder sig lovlydig i en periode på et år. Dommen blev formildet af, at sagen har været så længe undervejs, hvilket blandt andet skyldes sygdom hos den pågældende.

Den 65-årige erkendte den falske underskrift på leasingkontrakten, men nægtede sig skyldig i underslæb med støttemidlerne, som han oprindelig var tiltalt for. Han kunne dog gå med til at kalde de overførte penge for et "ulovligt anpartshaverlån".

Retten kaldte det som sagt mandatsvig, og det gjorde den, fordi pengene, der var givet af Syddansk Teknologisk Innovation, var øremærket til brug for etablerings- og driftsomkostninger ved udvikling og produktion af mandens opfindelse - og på ingen måde til privatforbrug.

Den 65-årige forsvarede sig med, at han ikke var klar over, at han ikke selv havde råderet over pengene. Han var dog bevilget en del af dem som et lønforskud, og retten fandt det gennem vidneudsagn bevist, at han dermed godt vidste, at pengene retteligt tilhørte firmaet og ikke ham selv.

Den dømte fortalte under sagen, at han siden er kommet i mål med sin opfindelse, både teknisk og økonomisk.

Mandatsvig og dokumentfalsk: Fynsk opfinder er dømt for svindel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce