Man har et standpunkt ...


Man har et standpunkt ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et næsten altomfattende flertal i Svendborg Byråd stod indtil kl. 17 et-eller-andet i tirsdags bag en beslutning om at gøre Torvet og Ramsherred bilfrit. Så hurtigt som muligt. Kun tre partier var ikke taget i ed - Konservative, Borgerlisten og Ny Alliance. De har til gengæld også kun tre af de 29 stemmer. Alle andre partier havde givet deres tilslutning til P-planen - og dermed til at fjerne bilerne fra Torvet og Ramsherred hurtigt.

Men, men - så nemt skulle det ikke gå. Ja, det skulle slet ikke gå. For til de flestes overraskelse fremsatte Morten S. Petersen (V) et forslag om at udskyde beslutningen. Samme morgen var der til de fleste byrådsmedlemmer plinget en mail ind på skærmen - fra formanden for den tidligere Handelsstandsforening, som nu hedder noget så smart som Erhvervsforum Svendborg. Vent med beslutningen, var det simple budskab i den lange mail.

Endnu engang skiftede Venstre standpunkt på stedet. Lige som det skete, dengang Venstre gik stærkt ind for at placere Nordre Skole på Porthusvej - lige indtil erhvervslivet med Halberg-koncernen i spidsen sagde, at det da var en rigtig dårlig idé. I parkeringssagen havde Venstre og DF sagt ja til hurtigst muligt at gøre de to steder bilfri, da Udvalget for Miljø og Teknik og Udvalget for Kultur og Plan holdt fællesmøde 5. maj. Alle medlemmer af de to udvalg stod bag forslaget. Venstre sagde ja igen, da Økonomiudvalget holdt møde 20. maj. Alle medlemmer af udvalget stod bag.

En uge senere stod Venstre og DF ikke bag beslutningen. De stod af. Og nedstemte beslutningen sammen med K, BL og NA. Var der sket noget i ugens løb, som kunne begrunde at skifte standpunkt til det modsatte? Næh. Altså bortset fra den mail fra en af erhvervslivets bosser, der var plinget ind på byrådsmedlemmernes skærme ni og en halv time før byrådsmødet. Så spørgsmålet vel egentlig ikke: Styrer Venstre kommunen? Men nærmere: Hvem styrer Venstre?

Man har et standpunkt ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce