Afdeling P har fået tre millioner kroner til at starte en uddannelse i behandlingsformen "Åben Dialog", som afdelingen er førende med i Danmark.

Svendborg: Psykiatrisk Afdeling i Svendborg har netop fået skænket tre millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Penge har afdelingen fået til at starte en uddannelse i behandlingsformen "Åben Dialog", som afdelingen har gjort sig til førende inden for i Danmark.

Projektleder og udviklingssygeplejerske Dorthe Mohr jubler over pengegaven.

- Vi er enormt taknemmelige og ydmyge over at have fået de penge. Det kommer til at gøre så meget godt for så mange mennesker, siger hun.

Behandlingsformen går kort fortalt ud på, at man taler ligeværdigt med patienten og inddrager patientens netværk i samtalerne i overbevisning om, at netværkets forståelse er afgørende for patientens bedring. Metoden bygger på en opfattelse af patienten som ekspert på sin egen sygdom og sit eget liv og vinder mere og mere frem i psykiatrien i Danmark.

Uddannelsen, som starter i Svendborg til maj, vil være en form for introduktion til behandlingsformen, og alle, der på den ene eller anden måde har med psykisk syge mennesker at gøre, kan tage kurset.

Afdelingen er tidligere blevet hædret for sit arbejde med metoden. I 2013 fik den en pris af Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering, som Mogens Seider er formand for. Han er lige så begejstret for milliongaven, som afdelingen selv.

- Jeg tror, det kan være med til, at man oplever en revolution inden for socialpsykiatrien, siger han.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.