Mad-projekt har fået pengepose af ministerie: - Det er fantastisk godt

LOMA-projektet handler om at give både små og store skolebørn en forståelse af, hvad god mad er. Arkivfoto: Jens Wognsen

Mad-projekt har fået pengepose af ministerie: - Det er fantastisk godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pengene gør det muligt at udvikle undervisningsmateriale, der skal brede LOMA-projektet ud til skoler over hele landet.

Svendborg: De fire Svendborg-skoler, som har sat maddannelse på skemaet med det såkaldte LOMA-projekt, har fat i en lang ende. Og det har Undervisningsministeriet fået øje på. Så da skolerne gik sammen om at sende en ansøgning om støtte til at udbrede projektet til skoler i hele landet, kvitterede ministeriet med et ja. LOMA-skolerne har med andre ord netop fået 780.000 kroner fra Undervisningsministeriet.

Det betyder alverden, lyder det fra Palle Pors, der er leder af Ørkildskolen - den ene af de fire skoler.

- Når man er i børneverdenen, som vi er, er det rigtig lækkert at få nogle ekstra midler til nogle ekstra pædagogiske ting. Så vi er yderst tilfredse, selv om vi også skal lægge nogle penge i det selv. Det er penge til et projekt, som er i gang, så derfor betyder det, at vi kan lægge et lag eller to på, og det er fantastisk godt, for så kan vi komme helt ned i dybden med, hvad LOMA er. Det havde vi ikke kunnet, hvis vi ikke havde fået midler udefra, siger han.

LOMA-projektet handler om at fremme viden hos skoleelever om mad, madlavning og sundhed med udgangspunkt i lokale råvarer, og de 780.000 kroner skal bruges til at udvikle undervisningsmateriale, som kan bruges af andre skoler rundt om i landet og på den måde bidraget til at styrke maddannelsen, sådan som man har så gode erfaringer med i Svendborg.

- Vi vil gerne give vores elever livsduelighed. For vi har jo elever, som kommer helt uden baggrund for at vide, hvad god mand er. De er langt fra at have en sund livsstil, så maddannelsen handler om at lave gode oplevelser til viden, sådan at eleverne, når de er færdige hos os, har maddannelse til at tage de sunde og rigtige valg, for det er rigtig svært at gøre, når der er pølser og kebab om hvert gadehjørne.

De fire skoler, Nymarkskolen, Thurø Skole, Tved Skole og Ørkildskolen, skal arbejde sammen med hinanden og lokale landmænd og fødevareproducenter om at udvikle undervisningsmaterialet, og arbejdet vil løbe fra nu og to år frem.

Mad-projekt har fået pengepose af ministerie: - Det er fantastisk godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce