Lynbehandling: Byrådet afgør torvesag om en uge

Tirsdag den 30. januar afgør byrådet, om de 21 parkeringspladser på torvet skal sløjfes. Sker det, kører de sidste biler væk fra torvet i juni, og de kommer ikke tilbage til september. Foto: Katrine Becher Damkjær

Lynbehandling: Byrådet afgør torvesag om en uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det spinkle røde flertal er klar til at skubbe bilerne væk fra torvet. DF'er håber, at de handlende vil møde op og protestere.

Svendborg: Der bliver ingen borgermøder og ingen høringsfase forud for forslaget om at fjerne bilerne og gøre torvet i Svendborg til et såkaldt rekreativt byrum.

Udspillet blev præsenteret af Socialdemokratiet den 10. januar, og sagen kunne allerede have været afgjort på et møde i Teknik- og Erhvervsudvalget mandag aften. Dansk Folkepartis Jens Munk benyttede sig dog af muligheden for at sende sagen i byrådet, og her afgøres den nu definitivt om en uge - tirsdag den 30. januar.

Jens Munk ønsker med manøvren at give de handlende en ekstra uge til at ytre sig, og han håber, at rigtig mange vil møde op i byrådssalen, når sagen skal afgøres.

- Jeg håber, at de erhvervsdrivende vil møde op og protestere. De er de bedste til at vurdere, hvad det vil betyde, hvis torvet bliver ryddet, siger Jens Munk.

Alle mandater i spil
Det er de yderste mandater i byrådet, der skal i spil, når sagen om et bilfrit torv skal afgøres tirsdag den 30. januar.

Et flertal på 15 støtter S-forslaget om at rydde torvet for biler og i stedet indrette et rekreativt byrum: S (10), EL (3), SF (1), AL (1).

Det blå mindretal går ind for den nuværende løsning, hvor torvet tømmes for biler i juni, juli og august og i forbindelse med særlige arrangementer. Det borgerlige mindretal udgør 14 medlemmer i byrådet: V (6), DF (4), K (2), R (2).

Ren syltekrukke

Formand for Teknik og Erhvervsudvalget, Flemming Madsen (S), afviser, at der er brug for en høringsfase. Han fastslår, at alle argumenter er kendte, og at der ikke vil komme noget nyt frem i løbet af en høringsfase.

- Det vil være en ren syltekrukke, og vi har behov for at træffe en hurtig beslutning, så vi kan komme videre. Der er ingen grund til at trække det ud, siger Flemming Madsen.

Der er lagt op til, at der i februar skal nedsættes en gruppe af borgere, der skal udvikle ideer, der kan skabe liv på torvet. Flemming Madsen afviser, at det vil være muligt at gennemføre en høring sideløbende med gruppens arbejde.

- Hvis vi gjorde det, ville det blive en diskussion for og imod biler, og vi ønsker at diskutere, hvad der skal være i stedet for bilerne, siger Flemming Madsen.

En halv bane

DF'eren Jens Munk tvivler på, at det vil lykkes at skabe liv på torvet.

Han bider mærke i, at torvet i de seneste par år har været delt op på tværs af stelere, og at tilhængerne af et bilfrit torv således har haft et halvt torv til at vise, at det er muligt at skabe liv.

- De har haft en halv bane at spille på, men der er ikke sket noget, siger DF'eren.

Flemming Madsen afviser, at det har været en reel mulighed at skabe liv på den afmærkede halvdel af torvet uden biler.

- Vores filosofi er, at de kreative kræfter først bliver sluppet løs, når beslutningen er taget, når bilerne er væk, og man ved, at de ikke kommer tilbage, siger han.

Sagen er afgjort

Formand for de cityforeningen Shopping Svendborg, Mogens Balle, har ingen planer om at gå på barrikaderne i den sidste uge op til mødet i byrådet.

- Det er ikke min stil, siger Mogens Balle, der i stedet har været til møde med borgmester Bo Hansen (S).

Det skete sidste fredag, og selvom borgmesteren lyttede, er det Shopping Svendborg-formandens fornemmelse, at beslutningen er truffet.

- Hvis det ender med, at parkeringspladserne bliver nedlagt, og torvet bliver lukket permanent for biler, så vil jeg være over dem og sørge for, at der sker noget, så vi ikke står med en stor tom plads, siger Mogens Balle.

Lynbehandling: Byrådet afgør torvesag om en uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce