Lykkelig Kristine Frost efter dom til sine krænkere: Det er en personlig sejr for mig

Der er faldet dom i sagen om tre unge mænd, der delte en sexvideo af Kristine Frost. Foto: Katrine Becher Damkjær

Lykkelig Kristine Frost efter dom til sine krænkere: Det er en personlig sejr for mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter to år med hån, fordømmelse, mobning og et deraf følgende mindreværd er Kristine Frost fra Svendborg i dag lykkelig. Dels har Byretten dømt tre unge mænd, der krænkede hendes blufærdighed med en sexvideo. Dels er det lykkedes hende at bryde et tabu ved at fortælle sin historie.

Svendborg: Det er en lykkelig Kristine Frost, der tirsdag over middag er på vej til København for at lade sig interviewe af TV2, DR, Aftenshowet, Radio 24/7 og diverse andre medier om den blufærdighedskrænkelse, hun har været udsat for i en video på de sociale medier. Som tre 19-årige mænd i dag i Retten i Svendborg er blevet dømt for at optage og dele.

Den 18-årige elev fra Svendborg Handelsgymnasium er især lykkelig over to ting.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at drengene endelig blev dømt. Og så er jeg helt oppe at køre over, at så mange gerne vil høre min historie, siger hun.

Det er nu næsten to år siden, Kristine Frost uden at vide det blev filmet, mens hun havde sex, og derefter udstillet på de sociale medier. To år, hvor hun har været udsat for ydmygelser, hån, mobning og i det hele taget har haft det forfærdeligt.

Gerningsmændende var også elever på handelsgymnasiet, og de har siden været en daglig påmindelse til Kristine Frost om overgrebet, som nu har kostet dem en plet på deres straffeattester.

To af dem blev idømt 14 dages betinget fængsel, mens den tredje, som var ham, der rent fysisk havde optaget, redigeret og delt filmen, fik en dom på 40 dages betinget fængsel og 60 timers samfundstjeneste samt tilsyn af Kriminalforsorgen. Kristine Frost blev desuden tilkendt en erstatning for tort på 15.000 kroner.

I dag ved hun ikke rigtigt, hvad hun skal sige om dommen og straffen.

- Det er selvfølgelig godt, at de er blevet dømt, og at sagen bliver afsluttet. Man kan sige, at sagen er 75 procent slut for mit vedkommende, for der mangler lige den fjerde person, som skal for en domsmandsret senere. Jeg synes også stadig, at de burde have været smidt ud af skolen, og det skulle være sket med det samme.

- Men det er så mærkeligt. For jeg kan jo samtidig godt synes, at det også er synd for dem. Men så skal jeg bare tænke tilbage på, hvordan jeg har haft det, siden det skete. Og så synes jeg, at det er helt fortjent med den straf, de har fået.

- Jeg betragter det som en personlig sejr i dag, siger hun glad.

Dommen
Retten i Svendborg fastsatte straffen for de to mænd, der havde set gennem sprækken i døren, og som havde været vidende om, at videoen blev optaget, til fængsel i 14 dage. Straffen blev gjort betinget. Retten fastsatte straffen for den tredje mand, der havde uploadet lydfilen og delt videoen, til fængsel i 40 dage, der blev gjort betinget af, at han udfører samfundstjeneste.

Retten lagde for alle de dømte vægt på de dømtes unge alder på gerningstidspunktet.

De dømte skal betale den unge kvinde en tortgodtgørelse på 15.000 kr.

De tiltalte var ikke mødt til domsafsigelsen.

Kilde: dommer Anders Munch-Jensen

Historien skal fortælles

Lige nu fokuserer Kristine Frost på sin tur i medierne.

- Jeg er blevet kontaktet af så mange journalister fra alle mulige medier. Det er jeg virkelig overrasket over - og lidt nervøs.

- Men jeg håber, at det går godt. Det er svært at sætte sig ind i, hvad der sker med en person, der bliver udsat for sådan noget. Så jeg håber virkelig, at man begynder at tænke lidt mere over det her problem med videoer og billeder.

Det er baggrunden for, at hun nu er i medierne.

- Der er så mange andre piger, som ikke kan klare at stå frem og fortælle deres historier. Blandt andet var der en pige, der oplevede at få delt en film mere end 1000 gange. Nu håber jeg, at jeg kan hjælpe de piger ved at stå frem. Det er det, jeg gerne vil, og jeg ved nu, at folk er interesserede i, hvad jeg har at sige, siger Kristine Frost.

Filmen, som hun er hovedperson i, blev redigeret og fik titlen "Kristine Frost - mine damer og herrer". Den blev optaget i smug for to år siden af de tre unge mænd, som i dag fik deres domme.

De dengang 17-årige handelsskolelever opholdt sig på den anden side af døren til det værelse, hvor Kristine Frost havde sex med en ven. Derefter blev filmen og en lydoptagelse delt på de sociale medier Snapchat og Mystory.

Kristine Frost oplevede derefter at blive ydmyget, hånet, mobbet og ringeagtet af mennesker, der havde set videoen. Både på skolen og ude i byen. Efter et stykke tid meldte hun sagen til politiet, uden at der skete noget ved det.

Senere betroede hun sig til sin klasselærer, som rykkede politiet, der så satte gang i efterforskningen.

Ingen repressalier

Skolens ledelse blev også orienteret og tog de tre unge mænd og en fjerde, der også er sigtet i sagen, ind til en snak. Rektor Søren Rasmussen valgte dog ikke at iværksætte repressalier mod dem, trods det, at deres offer kunne møde dem hver dag i skoletiden.

Det er noget af det, der også har pint Kristine Frost.

- Jeg syntes jo, at de skulle have været smidt ud. Jeg forstår slet ikke, at de bare fik lov at blive.

Rektor Søren Rasmussen har tidligere forklaret til Fyns Amts Avis, at han ville afvente retssagen, inden han i samarbejde med Undervisningsministeriet ville træffe en afgørelse om eventuelle repressalier.

Han siger dog i dag, at han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Hans overordnede direktør Allan Kruse, siger i en sms til Fyns Amts Avis:

- Vi er bekendt med dagens dom over de tre unge mænd, som er elever på HHX. Det, som har fundet sted, har nu fået en alvorlig konsekvens. Jeg har ikke yderligere kommentarer til dommen, som er rettens afgørelse.

To af de dømte går i dag i 3.g, mens den tredje af dem har skiftet studie. Kristine Frost går også i 3.g.

Lykkelig Kristine Frost efter dom til sine krænkere: Det er en personlig sejr for mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce