Svendborg: Lungeforeningen tilbyder samtlige borgere i kommunen at komme og få tjekket sine lunger. Det sker onsdag den 15. november i forbindelse med den årlige Internationale Lungedag.

Udover lungetjekket, som tilbydes på Svendborg Sygehus mellem klokken 12 og 16, kan man få sig en vejledende snak om kost, rygestop og træning.

Ifølge Lungeforeningens direktør Anne Brandt kan det være en god idé at få tjekket lungerne.

- Det er helt unødvendigt, at mange går rundt og mister pusten uden at vide, hvad der er galt. Hvis det viser sig, at man har en kronisk lungesygdom, så er der gode behandlingsmuligheder med for eksempel rygestop, træning og medicin, siger hun i en pressemeddelelse.

På dagen vil man også kunne få vejledning og styr på inhalation. Det sker på Svendborg Løve Apotek i Bycentret mellem klokken 11 og 13. (heng)

 

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.