Lundsgaard helt alene


Lundsgaard helt alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort flertal for at kommunalisere havnen.

SVENDBORG: - Det bliver jo ikke mere rigtigt af, at mange mener det.

Siger den konservative viceborgmester Jørgen Lundsgaard, der står mutters alene - blandt politikerne i hvert fald - i kampen for at bevare Svendborg Havn som en selvstyrehavn.

Med Lundsgaards borgerlige samarbejdspartner Venstre i spidsen vil resten af byrådet kommunalisere havnen. Økonomiudvalget, hvor de fleste partier fra højre til venstre er repræsenteret, har netop vedtaget at gøre havnen kommunal senest 1. januar 2010.

Borgmester Lars Erik Hornemann (V) afviser kritikken fra sin egen viceborgmester. Hornemann mener - i modsætning til Lundsgaard - ikke, at det vil gå ud over erhvervene på havnen, at den kommunaliseres. Han vil i øvrigt ikke afvise, at en kommunalisering kan ske tidligere, hvis der, som han siger, "er opbakning til det og fornuft i det".

Jørgen Lundsgaard mener, at en kommunalisering af havnen er helt i modstrid med borgmesterens øvrige strategi - med at lægge bl.a. vejbelysning, vand og spildevand ud i selvstændige selskaber.

- Det er havnen allerede. Men den skal kommunaliseres, så man kan få fat i dens pengekasse, siger Jørgen Lundsgaard.

Han erkender, at han taber kampen. Men han opgiver den ikke:

- Nej, for de skal have lov til at få dårlig samvittighed, når det på et tidspunkt går op for dem, at vi mangler en erhvervshavn - specielt nu, hvor flere opgraderer deres havne, fordi der ikke kan transporteres mere på vejene, siger han.

Lundsgaard helt alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce