Pensioneret kriminaltekniker - og nu forfatter - Ole Brockmann er faldet godt til i Svendborg
SVENDBORG: Skæbnen har været forunderlig for den 67-årige kriminaltekniker Ole Brockmann, der nyder tilværelsen og panoramaudsigten fra sin perle af et hus på Christiansmindevej 8. Inden sommeren 2005, hvor han gik på pension og rykkede teltpælene op i København, havde han aldrig besøgt Svendborg. Nu kan han ikke undvære byen.

Netop nu er Ole Brockmann i vinden på grund af sin bog »Fældende Beviser«, der bl.a. beskæftiger sig med Lundin-sagen og som minituøst fortæller, hvordan de tekniske beviser fældede morderen i en sag, hvor man aldrig har fundet knoglerester af hverken kæresten eller to børn. Men DNA-sporene efter de barbariske drab kunne Lundin ikke slette, og det kostede ham fængsel på livstid.

Ole Brockmann nyder, at bogen har medvind, for han har deltaget i opklaringen af så mange spektakulære sager, at han gerne går i gang med bog nummer to.

Han har af politiets topchefer fået tilladelse til - under visse hensyn - at bruge løs af sin inside-viden i bogform. Men bortset fra Lundin-sagen sløres navne og stedbetegnelser af hensyn til efterladte.

Ole Brockmann er faldet rigtig godt til i Svendborg, men er også bevidst gået efter »at komme ind« i byens liv ved at blive medlem af en lang række foreninger: Forsvarsbrødrene, Borgerligt Skyttelaug, jazzklubben Giant Steps, Folk to Folk og Prinds Valdemar Foreningen.

- Min kæreste, Hanne, kendte HK-skolen i Svendborg, og da der pludselig blev halvdelen af et nabohus til salg - og jeg fik set fantastiske Svendborg og dens natur - var jeg over hovedet ikke i tvivl, fortæller den nu 67-årige Ole Brockmann. Kæresten Hanne er ansat ved politiets servicecenter i Odense.

Ude med snøren

Ole Brockmann er handy-manden, der netop nu går og afskaller gammelt terrasselak med en højtryksspuler, når han ikke sætter sig ned med kaffe og hjemmebag og bare nyder en af byens bedste sundudsigter.

Når han har tid, står han i timevis på Helge-molen lige nedenfor ved Christiansminde og fanger ørreder og hornfisk. Ellers passer han sin første urtehave nogen sinde og er spændt på sine sølvbeder, som skulle være klar til sankt hans. Han fik sølvbeder hos sin mormor. Nu venter han på de første kartofler og glæder sig til at servere stuvede sølvbeder med frikadeller og nye kartofler!

Ole Brockmann er blevet fuldstændig »bidt« af svampejagt. Han er stolt af, at han nu kender seks forskellige slags spiselige svampe, som han finder i den sydfynske muld sammen med dygtige svampe-kendere.

Han har fire voksne børn i København og tre børnebørn, så der er tit liv i huset.

De gamle kolleger

Han er pudsigt nok også havnet blandt pensionerede kolleger fra Store Kongensgade-stationen i København for en menneskealder siden, nemlig Børge Jensen, Erik Jensen og Jørgen Dinesen, og Svendborg er for længst blevet den hjemmebane, han vil knytte resten af livet til.

I dag cykler Ole Brockmann meget rundt i den sydfynske natur, men tidligere var han en særdeles aktiv sportsmand indenfor politiets rækker. Bordtennis, skydning, orienteringsløb og 1500 meter-løb var de store discipliner i de yngre dage, hvor det som i dag er særdeles velset, at politifolkenes fysiske form matcher forbrydernes.

Ole Brockmann elsker at snakke om de spændende sager, han har været beskæftiget med og som viser en fantastisk hukommelse med en hidtil delvist hemmeligholdt viden om kriminalteknik, og han er glad for at hans bog er udgivet af Gyldendal.

- Jeg skrev på min bog fra marts til oktober sidste år, og Gyldendal har lært mig en masse om, hvordan politisproget kan gøres fængende og ikke tørt, siger forfatteren, der allerede ligger nummer ni på hitlisten over øjeblikkets mest læste faglitteratur.

Hvad de fleste næppe ved, har Ole Brockmann tidligere udgivet to børnebøger. Nemlig drengefortællingen »Anker Asfalt Cowboy« og »De Unges Brevduebog« om endnu en af hans store interesser gennem mange år.

- Og får jeg tid, skal jeg have brevduer igen. Gerne i den lille transformatorstation, der står lige ved siden af mit hus, siger Ole Brockmann, der ikke kan give nogen opskrift på, hvordan man slipper godt fra en forbrydelse.

- Kriminalteknikerne har så mange værktøjer i dag, at det - stort set - er umuligt at begå »den perfekte forbrydelse«.

- Man skal bare finde DNA-sporene.
  • fyens.dk