Lundeborgernes mareridt


Lundeborgernes mareridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALPLAN: Borgerforening frygter nyt byggeri kan spolere den sydfynske havnelandsbys idyl

LUNDEBORG: Et otte og et halvt meter højt byggeri mellem fiskerihavnen og stranden - helt ud til vandet. Det frygter folk i Lundeborg bliver en - meget snarlig - fremtid, hvis et lokalplanforslag fra politikerne bliver til virkelighed.

En lokalplan fra Gudmes politikere, som borgerne i den lille Lundeborg ikke vil have - hvis ellers Borgerforeningens meget kritiske holdning svarer til borgernes indstilling.

Cirka totredjedele af byens indbyggere er med i Borgerforeningen, ifølge formanden Olaf Koch.

- Vi har ikke noget imod noget nyt. Men det her er for voldsomt, siger Olaf Koch.

Borgermøde

I aften tørner lundeborgerne sammen med kommunens folk - embedsmænd og politikere - på et borgermøde om lokalplanen.

Én embedsmand kommer ikke for at repræsentere kommunen. Det er den øverste chef på området, teknisk chef Søren Vestergaard. Det er nemlig et restaurantprojekt på havnen fra hans kone, Marian Vestergaard i Kunstcaféen, der er er årsag til den nye lokalplan. Så han er for længst dømt inhabil i sagen.

Det har nu ikke beroliget lundeborgerne.

- Hele fremgangsmåden har undret os meget. Det er smart gjort af manden, siger Olaf Koch, der med "manden" mener netop Vestergaard, som han beskylder for at have brugt sin viden som teknisk chef til at sætte sig som lejer - sammen med konen - på det omstridte areal.

- Der er mange, der siger, at de åbenbart ikke kan få nok, siger Olaf Koch.

Søren og Marian Vestergaard kom til Lundeborg for fem år siden - han som teknisk chef i kommunen, mens hun åbnede Kunstcaféen i Lundeborg.

Siden er forretningen udvidet med værelsesudlejning i bygningen ved siden af - kaldet "Hotel Lundeborg", leje af et 400 kvm stort areal ved havnen og forlejeret til Nina Jensens fiskerestaurant længere henne ad havnen, hvis hun skulle ønske at stoppe.

Ikke skræddersyet

Opfattelsen hos mange lundeborgere er, at hele lokalplanarbejdet er lagt tilrette for at imødekomme kommunens tekniske chef og hans kone.

- Men det er ikke tilfældet, siger formanden for kommunens tekniske udvalg, Torben Lønberg (S).

- Hvis denne lokalplan bliver vedtaget, så umuliggør den det projekt, vi er blevet præsenteret for. Altså er det ikke skræddersyet til nogen som helst, siger han.

Teknisk chef Søren Vestergaard vil slet ikke udtale sig. For han har intet med udarbejdelsen af lokalplanforslaget at gøre. Og heller ikke med projektet på havnen.

- Det er min hustru, der har søgt om det, siger han - skønt han nu rent faktisk også står som underskriver på lejekontrakten for arealet på havnen.

Intet projekt tilbage

Og Marian Vestergaard har i dag slet ikke noget projekt for det areal ud mod vandet, hvor lokalplanforslaget vil tillade restaurant-byggeri.

- Mit projekt passede ind i den gamle lokalplan. Ikke i det nye lokalplanforslag. Så jeg har ikke noget projekt, siger hun.

Det areal, hun har lejet af havnen, strækker sig også ud på den nuværende parkeringsplads. Men den del af arealet må ifølge lokalplanforslaget ikke bebygges.

- Og så bliver der alt for pakket til, at projektet kan lade sig gøre, siger Marian Vestergaard.

- Vil det sige, at du helt opgivet at lave et byggeprojekt på havnen?

- Det ved jeg ikke. Jeg er jo ikke den type, der bare opgiver. Nu må jeg se, hvad der bliver vedtaget, siger Marian Vestergaard, der bag modstanden mod projektet ser Janteloven stikke fjæset frem.

- Ja, jeg tror ikke, der ligger andet bag. Jeg kan lige så godt sige det, som det er, siger hun.

Lundeborgernes mareridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce