Salen i Aktivhuset var fyldt, da der var indkaldt til møde om en ny købmandsbutik i Lundeborg. Byen har meldt sig klar til at tage en frivillig tørn for at få et sted at køre dagligvarer.

Lundeborg: Lundeborg er klar til at få sig en købmandsbutik. Og byen er også klar til selv at levere det initiativ og de arbejdskræfter, det vil kræve.

Andet er svært at tolke ud af det møde, der torsdag aften fandt sted i byens samlingssted Aktivhuset, hvor dagsordenen var at afklare, om der var mere end moralsk opbakning til at åbne en købmand på et fundament af frivillige arbejdskræfter. Det mener Bo Torstensen, direktør for Lundeborg Havn, der havde taget initiativ til langt om længe at efterprøve, om løs snak kunne blive til et håndfast initiativ.

- Der var et godt fremmøde. Salen var fyldt op, og der var god stemning for at prøve at sætte noget i gang, siger han.

Tanken er at åbne en købmand i lokalerne, hvor byens for længst lukkede købmandsbutik havde adresse. Det er, ifølge Bo Torstensen, af afgørende betydning for den lille havneby, der virker som en magnet på turister af alle typer, men knap så meget på folk på udkig efter en fast adresse. En købmandsbutik gør livet i Lundeborg mere bekvemt for både turister om sommeren og fastboende hele året.

Udfaldet af mødet blev derfor en arbejdsgruppe på otte lundeborgensere, som nu skal konstituere sig og derefter finde ud af, hvilken form butikken skal blive til i.

Foruden dem meldte størstedelen af de fremmødte sig med krydser på rundsendte sedler til enten at forpligte sig til et årligt indkøb for et bestemt beløb, til at tage vagter i butikken eller med indkøb eller til at give en hånd med, når butikken skal renoveres, indrettes og vedligeholdes.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
1
Havnedirektør kalder til stormøde: Hvem vil drive dagligvarebutik i Lundeborg?

Havnedirektør kalder til stormøde: Hvem vil drive dagligvarebutik i Lundeborg?