Butikken "Antik og Skrammel" tvinges væk fra Jernbanegade for at gøre plads til nyt plejecenter.

Svendborg: Efter syv år med butik først i Korsgade og siden i Jernbanegade tvinges butikken "Antik og Skrammel" nu til at lukke.

Butikken har siden 2011 holdt til i bunden af den tidligere Silvan-ejendom i Jernbanegade, men området er nu solgt til Danske Diakonhjem, der til foråret går i gang med at opføre et nyt friplejehjem med 40 boliger i området. Det tvinger folkene bag antikbutikken til at dreje nøglen.

- Vi har i følge vores lejekontrakt halvanden års opsigelse, men byggeriet går i gang nu, og vi ønsker ikke at blive her, mens man går i gang med at pilotere og bygge. Det vil blive et helvede, så vi lukker nu og har fået en kompensation, forklarer Frank Hilding, der siden starten har stået bag butikken sammen med Lars Pedersen og John Ploug.

Antikbutikken reklamerer i øjeblikket med ophørsudsalg, og det giver både travlhed og ærgrelse i butikken.

- Der er rigtig mange kunder, som kommer og fortæller, at de er kede af, at vi lukker, men det er ikke lykkedes at finde et andet lokale. Nu lukker vi, men jeg håber, at det kun bliver en pause, så vi kan åbne igen et nyt sted, siger Frank Hilding.

Trioen leder efter et centralt butikslokale med masser af plads og en husleje, der er til at betale.

Butikken holder åbent sidste gang fredag den 17. februar. De tre ejere har dog fået lov til at bevare kælderen i ejendommen i Jernbanegade til opmagasinering af de mange varer.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.