Luk frisk luft ind i Venstre: Byrådsmedlem fra Venstre sender bredside til sin integrationsminister af samme parti

Byrådsmedlem i Svendborg, Per Nykjær Jensen (V), er rygende uenig med integrationsminister Inger Støjberg (V), når det kommer til ministerens håndtering af partiets integrationspolitik. Håndtryksdebatten er gået overgevind, mener han. Foto: Simon Læssøe/Scanpix og Michael Bager

Luk frisk luft ind i Venstre: Byrådsmedlem fra Venstre sender bredside til sin integrationsminister af samme parti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Nykjær Jensen (V) tager i et opslag på Facebook tirsdag morgen bladet fra munden og langer ud efter partifællen, integrationsminister Inger Støjberg (V).

Svendborg: - Tror du mon, at vi kunne enes om at få åbnet vinduerne og få lidt frisk luft ind i Venstre igen, beder byrådsmedlem i Svendborg Per Nykjær Jensen (V) integrationsminister Inger Støjberg (V).

Det sker i et opslag på Facebook tirsdag morgen, hvor Per Nykjær Jensen giver udtryk for, at Inger Støjbergs ageren i integrationsdebatten er løbet af sporet.

Ministren bør ifølge Nykjær interessere sig for vigtigere ting, end at indvandrere skal give hånd, når de får overrakt beviset på, at de må bo i Danmark; en debat, der efterhånden har fyldt mediernes sendeflader de seneste uger.

- For min skyld må de få et kram eller et kindkys, hvis de ikke vil give hånd, siger Nykjær, da avisen ringer og spørger, hvorfor han undsiger sin partifælle på Christiansborg.

- Jeg er ikke så meget til det der ideologiske korstog, siger han om ministerens integrationspolitik.

- Det fylder alt for meget i forhold til alt det andet politik, som vi hellere burde koncentrere os om. Det er ikke særlig liberalt at bruge så meget tid på denne form for debat; hele vejen fra kagefejring til at det nu er verdens største politiske sejr, at man kun kan blive dansk statsborger, hvis man vil give hånd til den borgmester, der overrækker en certifikatet på det. Kunne vi ikke blive fri for at høre på det? Vi skulle gerne være et liberalt parti med højt til loftet, og så synes jeg, at det er småligt, unødvendigt og upassende at gå op i et håndtryk, siger Per Nykjær Jensen.

Ikke plads til alle

Per Nykjær Jensen er enig i, at Danmark skal have en stram politik på området, men debatten er gået over gevind, mener han.

- Vi skal passe på, at vi ikke lukker alle mulige mennesker ind i Danmark, som bare vil udnytte landet og kommer med kriminelle hensigter. Men i den her debat glemmer vi bare, at 90 procent af dem, der flytter hertil, gør det godt og gerne vil os i en tid, hvor vi ikke får børn nok, og der er mangel på arbejdskraft. Så gider jeg ikke at høre på det andet der, siger han og fortsætter:

- Og så skal man høre på Christian Thulesen Dahl (DF) og Martin Henriksen (DF), der himler op over, at nogle borgmestre vil bryde loven og give indvandrere deres statsborgerskabsbevis uden at give hånd. Så tænker jeg bare: Klap nu i og kom i gang med at lave noget ordentlig politik. Der er masser af ting at tage sig til.

Du har jo skrevet dit opslag på Facebook rettet mod din partifælle Inger Støjberg, men du har ikke "tagget" hende, så du kunne være sikker på, at hun ser det. Hvorfor ikke?

- Nej, jeg tror ikke, at jeg er venner med hende på facebook, slutter han.

Luk frisk luft ind i Venstre: Byrådsmedlem fra Venstre sender bredside til sin integrationsminister af samme parti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce