Lokalhistoriske podcasts: Nørdede samtaler mellem fagfolk er populære

I podcastene har museumsinspektør Nils Valdersdorf inviteret arkæologer og andre relevante personer til samtaler om forskellige historiske emner som for eksempel smugleri i Det Sydfynske Øhav. Arkivfoto: Roland Petersen

Lokalhistoriske podcasts: Nørdede samtaler mellem fagfolk er populære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sæson af podcastserie med samtaler om lokalhistoriske emner og begivenheder hitter allerede i løbet af få dage.

Svendborg: Der er ingen grund til at pakke det ind. Det er absolut nørdede samtaler, det handler om. Lange snakke mellem en historiker og forskellige fagfolk om lokalhistoriske emner og begivenheder.

Men de hitter. Så meget tør Svendborg Museum godt konkludere oven på lanceringen af anden sæson af lokalhistoriske podcast.

Siden 10 nye afsnit af konceptet blev lagt ud på den digitale markedsplads torsdag i forrige uge, er de blevet afspillet sammenlagt 500 gange. Lagt til de 1500 gange, første sæsons otte afsnit nåede et sæt ører, vil museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen, der står bag podcastene, godt erklære museets seneste formidlingsidé for en succes - der også overrasker ham en smule.

- Forventningen var måske 1000 afspilninger. Man skal jo også tænke på, hvad det er for noget stof. Det er tungt, og det er nørdede samtaler med mig og for eksempel en arkæolog. Det er dybt nørdet. At det har givet så mange aflytninger, synes jeg, er ret fantastisk, lyder det fra Nils Valdersdorf Jensen.

Den nye sæson består af i alt ni timers lyd med titler som Det Røde Svendborg, Hor og mord i Tved, Smugleri i øhavet og Sydfynske nazister. Sidstnævnte er indtil videre den mest downloadede i tæt konkurrence med afsnittet om det røde Svendborg.

Podcastene er blevet til i samarbejde med Radio Diablo, som Nils Valdersdorf mener bærer en betydelig del af æren for, at podcastene er kommet godt af sted over stepperne.

- Hvis man løfter blikket ud til andre museer, der har lavet podcast, tror jeg, vi ligger rigtig lunt, og det tror jeg er på grund af samarbejdet med Diablo - fordi de kører trailere på dem mellem Justin Bieber og Rasmus Seebach, siger han.

Det giver ham en tro på, at det måske også er ved at lykkes museet at få greb i yngre mennesker, selv om det ikke er noget, tallene for afspilningerne giver mulighed for at se.

- Jeg synes, det er et super fedt projekt, fordi det er lokalhistorie, der ikke er afhængigt af, at museet er åbent, og fordi, det typisk er unge, der bruger podcast, og dem vil vi gerne have fat på, siger han.

Lokalhistoriske podcasts: Nørdede samtaler mellem fagfolk er populære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce