Svendborg Lokalliste får ros for sin idé om at bruge crowdfunding til at skaffe flere penge til valgkampen af flere partier i Svendborg Kommune.

Svendborg: Svendborg Lokalliste har netop oprettet sig på crowdfundingportalen Boomerang for at få økonomisk støtte til valgkampen. Socialdemokratiet i Svendborg forsøger sig allerede med noget lignende, og de andre lokale partier, avisen har talt med, er positive overfor muligheden for at finansiere en del af valgkampen gennem crowdfunding.

- Jeg har hovedsageligt selv betalt min valgkamp, og det er fair nok. Men hvis det viser sig at være en glimrende ide med crowdfunding, så kan det godt være, vi tænker over det. Svendborg Lokalliste skal have cadeau for at være kreative, siger Jørgen Lundsgaard, byrådsmedlem for Liberal Alliance.

Socialdemokratiet har lavet sin egen crowdfunding, da partiet ved et arrangement solgte 200 valgaktier til 100 kroner stykket. Selvom partiet er stort, har det også brug for ekstra støtte, lyder det fra partiets spidskandidat.

- Vi skal ud at markedsføre 23 kandidater, så det er en større opgave, end hvis man er et mindre parti. Jeg synes, crowdfunding er en fed måde at gøre det på. Den traditionelle vej til at finde penge virker ikke mere. Vi er nødt til at tænke nye tanker, og det er godt tænkt af Svendborg Lokalliste, siger Bo Hansen.

Samme melding kommer fra Venstre, som dog ikke selv har overvejet crowdfunding.

- Vi kan alle sammen bruge penge. Hvis det her er en måde, som kan få folk til at donere, så er det en udmærket løsning, siger lokalformand Poul Weber.

Tværsocialistisk Liste i Svendborg er også positive overfor Svendborg Lokallistes forsøg med crowdfunding.

- Det er en moderne måde at tænke på i stedet for at opkræve kontingenter hos folk. Det her henvender sig også til dem, som ikke har lyst til at forpligte sig til at blive medlem af et parti, men gerne vil støtte på anden vis. Det er en opfindsom måde at gøre det på, siger Arne Ebsen, byrådsmedlem for Tværsocialistisk Liste.

Hos Alternativet er meldingen, at partiet umiddelbart ikke har brug for crowdfunding.

- Men bliver der det, så gør vi det. Vi regner med, at vores medlemmer er klar til at yde en ekstra indsats, siger formand Alternativet i Svendborg, Erik Stent Pedersen.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
Valgforsker: Det er blevet dyrere end nogensinde at føre valgkamp

Valgforsker: Det er blevet dyrere end nogensinde at føre valgkamp

Lokalliste har ikke nok penge til valgkampen: Vil have økonomisk støtte fra borgere

Lokalliste har ikke nok penge til valgkampen: Vil have økonomisk støtte fra borgere

Borgere om støtte til partier: Vi vil ikke betale

Borgere om støtte til partier: Vi vil ikke betale