Tre fastboere på Skarø er gået sammen om et tiltag, der skal lokke turister til øen

Tre øboer går sammen om at lave guidede ture, som viser turisterne sider af den sydfynske ø Skarø, de ellers ikke ville komme til at se. Det fortæller Gitte Loftlund, der har Café Sommersild og har boet på øen i 15 år.

- Det bliver en pakke, hvor vi inviterer folk over for at få en totaloplevelse af Skarø. En oplevelse, hvor både de får lov til at smage lokale produkter, råvarer og urter fra stranden og får lov til selv at gå ned på stranden og plukke urterne, siger Gitte Loftlund, der er gået sammen med medskarøboer Lene Corydon og Preben Sørensen om projektet.

Nøgleordene i de guidede ture bliver natur, kultur og gastronomi. Gitte står for maden, naturvejleder Lene Corydon for en tur ud i naturen, mens Preben fortæller om økulturen.

- Folk i dag vil gerne ud og have sig en oplevelse og samtidigt få en god historie med hjem. Vi vil så gerne fortælle den autentiske historie herfra, og det er derfor, vi er gået sammen om det her og lave en pakkeløsning for folk, siger Gitte Loftlund

De guidede ture foregår fra søndag den 22. maj og de følgende seks søndage. Det koster 400 kroner for en billet.

Billetterne kan købes på billetnet.dk.

Læs mere i Fyns Amts Avis søndag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.