Lokal arkitekt i feltet: Fire arkitekthold skal konkurrere om nyt Simac

Det ny Simac skal ligge på Nordre Kaj, og de fire arkitekthold skal tegne en helhedsplan for området. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Lokal arkitekt i feltet: Fire arkitekthold skal konkurrere om nyt Simac

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire hold er udvalgt til arkitektkonkurrence, der skal give bud på, hvordan et nyt Simac på Svendborg Havn skal se ud.

Svendborg: Det skal stå på fiks og færdig på Nordre Kaj i Svendborg i 2022, men hvordan Det ny Simac skal se ud, står stadig hen i det uvisse. Til gengæld ved man nu, at det er et af fire arkitektfirmaer, som kommer til at slå stregerne til en 310 millioner kroner dyr ny maritim uddannelsesinstitution for maskinmestre, skibsførere og skibsofficerer. De fire skal nu deltage i en arkitektkonkurrence.

Det er Cobe, C.F. Møller, Tegnestuen Vandkunsten og PLH Arkitekter som står i spidsen for de fire hold, og sidstnævnte har det lokale prisvindende arkitektfirma Praksis Arkitekter fra Troense som en af underrådgiverne.

Det er Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter, som står for byggeriet, og formand Frederik Ejlers siger i en pressemeddelelse, at fonden modtog 30 meget kvalificerede ansøgninger til prækvalifikationen.

- Det høje niveau blandt ansøgerne vidner om, hvor spændende en opgave vi har med at gøre, og med de fire valgte hold føler vi os overbeviste om, at vi vil få meget kvalificerede bud på første del af konkurrencen.

Fire hold i arkitektopløbet
CoBE med Learningspaces v/ Winie Ricken som konsulent.C.F. Møller med Effekt som underrådgiver.

Tegnestuen Vandkunsten med Rolvung og Brøndsted Arkitekter og BOGL landskabsarkitekter som underrådgivere.

PLH Arkitekter med Praksis Arkitekter og Arkitekt Kirstine Jensens tegnestue som underrådgivere.

Konkurrence færdig i februar

I næste fase af arkitektkonkurrencen skal de fire hold udarbejde en helhedsplan for Nordre Kaj, som skal omfatte en maritim uddannelsesinstitution, en maritim erhvervspark og et område for blandet bolig og erhverv.

Derefter vil højst to hold blive udpeget til anden fase, hvor en egentlig skitse til Det ny Simac skal tegnes. Hele arkitektkonkurrencen forventes at løbe til februar 2019, hvor vinderprojektet præsenteres.

Søger stadig fonde

Byggeriet af Det ny Simac er kommet undervejs takket være en 100 millioner kroner stor donation for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, men Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter søger stadig finansiering via maritime fonde. Uanset hvad bliver byggeriet gennemført og resten af pengene findes via realkreditlån, fremgår det af pressemeddelelsen.

Lokal arkitekt i feltet: Fire arkitekthold skal konkurrere om nyt Simac

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce