Logik for burhøns - eller?


Logik for burhøns - eller?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserdebat

Af Kai Røjgaard, Syrenvej 25, Svendborg

n Af og til undrer jeg mig i det stille over Fyns Amts Avis (FAA).

I slutningen af maj indbragte jeg Svendborg Kommune for tilsynsmyndigheden i forbindelse med kommunens tilskud/sponsorat på 400.000 kr til GOG og ikke mindst de nok så omtale VIP-billetter til - nå ja - kommunens "spidser". Tilsynsmyndigheden fandt anledning til at optage sagen og bad kommunen om et svar.

Kommunen fandt anledning til at sylte sagen, men blev rykket af tilsynsmyndigheden den 19. september.

Til dato er der endnu ikke fremkommet et svar, til gengæld har man kunnet læse i Fyens Stiftstidende, at kommunen - uanset myndighedens svar/afgørelse endnu ikke foreligger - agter at fortsætte i samme spor - et svar skulle dog være på vej, men vil først foreligge EFTER at et nyt tilskud formentlig er vedtaget. Det er tydeligt, at der er en noget forskellig måde at opfatte demokratiets spilleregler på i denne sag. Er politikerne ikke lige "kålhøgne" nok?

Det burde vel være logik for burhøns, at man ikke sidder en klage overhørig - selv om den "kun" kommer fra en menig borger.

Det burde vel også være logik for burhøns, at kritisk journalistik bl.a. omfatter et kig i kommunens post.

Så vidt jeg er orienteret, har FAA ikke beskæftiget sig med sagen siden engang i foråret - ret mig hvis jeg er på galt spor - jeg håber meget, at jeg tager fejl i den antagelse, at den kritiske journalistik på FAA stopper ved en bestemt ideologisk grænse.

Når alt det er sagt vil jeg understrege, at jeg helt bestemt ikke har noget imod at der bruges kommunale kroner på ungdomsarbejde - gerne mange flere end i dag - MEN jeg har noget imod at støtte erhvervsvirksomheder med lønnede chefer i alle afskygninger, og jeg har noget imod, at støtten bl.a. udmønter sig i "High-societybilletter".

Hvis der skal billetter på højkant - så kunne man f.eks. udskrive konkurrencer på byens skoler og lade elever vinde, og ad den vej promovere Svendborg, og højne interessen for sport - man kunne jo også bruge de 400.000 mere bredt i de små sportsklubber - det ville med garanti vække glæde.

Hvis kommunen får medhold er det til at bære - af og til kunne man vel ønske sig, at hovmod står for fald.

Hele sagen bliver efter min opfattelse ikke mindre gro-tesk af, at GOG vel nærmest er flyttet til Odense.

Svar: Fyns Amts Avis har ved flere lejligheder omtalt sponsoraftalen mellem Svendborg Kommune og GOG samt belyst de politiske holdninger til aftalen. At aftalen også indeholder et antal VIP-billetter, som det ses i lignende aftaler til stor-sponsorer, og at kommunen har valgt en fordeling, hvor borgmesteren og kommunaldirektøren, begge med ledsagere, er tilgodeset, har vi dog ikke tillagt helt samme betydning som læserbrevsskribenten synes at gøre. Vi følger dog fortsat udviklingen tæt, herunder også læser- brevsskribentens klage til tilsynsmyndighederne.

Redaktionen

Logik for burhøns - eller?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce