Loftet hæves fra 26 til 28: Flere i klasserne i Svendborg

Henrik Nielsen (K), formand for Børn- og Ungeudvalget, er klar til at hæve antallet af elever i klasserne på folkeskolerne i Svendborg. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Loftet hæves fra 26 til 28: Flere i klasserne i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spareforslag vil øge klassekvotient fra 26 til 28 på folkeskolerne i Svendborg. I praksis vil det betyde, at der kommer en ekstra elev i hver klasse.

Svendborg: Der bliver øget trængsel i klasserne på folkeskolerne i Svendborg fra næste skoleår.

I hvert fald hvis politikerne siger ja til et forslag fra forvaltningen om at øge den maksimale klassekvotient fra 26 til 28.

Forslaget er blot et i en række greb i en samlet plan, "Fagligt og økonomisk bæredygtige skoler".

Planerne om at øge klassekvotienten vil give en besparelse på 4,5 millioner kroner, og det matcher det beløb, som der skal spares på skoleområdet fra næste skoleår. I reelle tal vil den gennemsnitlige klassekvotient stige fra 21,3 til 22,3 - altså med én ekstra elev i hver klasse.

Til sammenligning var den gennemsnitlige klassekvotient på landets folkeskoler i sidste skoleår var 21,5.

Det er forholdsvis få klasser, det handler om, og for mig er det ikke så afgørende, om man er 26 eller 28, for at en klasse kan fungere. Man kan sagtens have en velfungerende klasse med 28 elever.
Henrik Nielsen (K), formand, Børne- og Ungeudvalget

Henrik Nielsen (K), der er formand for Børne- og Ungeudvalget, støtter forslaget om at hæve klassekvotienten på skolerne i Svendborg.

- Det er forholdsvis få klasser, det handler om, og for mig er det ikke så afgørende, om man er 26 eller 28, for at en klasse kan fungere. Man kan sagtens have en velfungerende klasse med 28 elever, siger Henrik Nielsen, der til dagligt underviser på Svendborg Erhvervsskole.

Han tilføjer, at de skoler, som får klasser med 27 eller 28 elever, får tilført ekstra ressourcer, som for eksempel kan bruges til holddeling eller en to-lærerordning.

En opgørelse viser, at der vil kunne nedlægges 10 klasser i næste skoleår, hvis klassekvotienten hæves. Både Nymarkskolen og Tåsingeskolen kan reducere antallet af klasser med to, mens Ørkildskolen vil kunne gå fra 28 til 25 klasser.

Forvaltningen kigger i øjeblikket også på en justering af skoledistrikterne - særligt i området mellem skolerne i Tved og Skårup. Der er også en justering på vej af ressourcetildelingen mellem skolerne.

Loftet hæves fra 26 til 28: Flere i klasserne i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce