Løbet er ikke kørt: Pæn interesse for konkursramt Svendborg-virksomhed

Ejde Nielsens Værktøjsfabrik er gået konkurs, men kurator har ikke opgivet at finde en køber, der vil køre fabrikken videre. Foto: Katrine Becher Damkjær

Løbet er ikke kørt: Pæn interesse for konkursramt Svendborg-virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere har hen over weekenden vist interesse for at overtage Ejde Nielsen Værktøjsfabrik, som blev taget under konkursbehandling i sidste uge.

Svendborg: Dørene er låst, parkeringspladsen er tom, og et kig gennem et vindue afslører maskiner, der står stille.

Men selv om Ejde Nielsens Værktøjsfabrik blev taget under konkursbehandling i sidste uge, betyder det ikke nødvendigvis, at det er endegyldigt slut med værktøjsproduktion på adressen Jönköbingvej 1 i det nordlige Svendborg.

Det fortæller advokat Jan Bruun Jørgensen, der er kurator på konkursboet.

- Vi har fået nogle henvendelser, som vi har samlet op på hen over weekenden, så nu skal vi i gang med at have prikket til dem for at se, om vi kan få reddet nogle arbejdspladser, siger han.

Vi forsøger at finde den rigtige frø at kysse, så der kommer en prins ud af det.
Jan Bruun Jørgensen, advokat, kurator på konkursboet Ejde Nielsens Værktøjsfabrik A/S
Fakta
Er stiftet af Flemming Ejde Nielsen i 1978.Havde et overskud på 220.000 kroner før skat i regnskabsåret 2017/2018.

Egenkapitalen var opgjort til 1,3 millioner kroner.

Konstruerede og producerede værktøjer til fremstilling af plastemner samt trykstøbning i aluminium og zink til industrier i Europa.

Scania, Bosch, Bang & Olufsen, Chr. Fabers Fabrikker, Damixa, Panasonic, Danfoss og Grundfos var blandt kunderne.

Direktør var Claus Koch Jensen, Faaborg, og han ejede 67,5 procent af aktierne.

Også stifteren Flemming Ejde Nielsen var i ejerkredsen.

Samlet salg

Virksomhedens stifter, Flemming Ejde Nielsen, og dens direktør, Claus Koch Jensen, har fortalt, at der egentlig var pænt med ordrer i bogen og udsigt til endnu flere, men at nogle bestillinger af forskellige årsager var blevet skubbet, hvilket pressede likviditeten. I en grad, så ledelsen så sig nødsaget til at indgive en konkursbegæring.

Claus Koch Jensen fortalte også, at der gennem de seneste år er investeret kraftigt i modernisering af maskinparken, hvilket kurator Jan Bruun Jørgensen bekræfter.

- Det er en fin maskinpark, siger han og oplyser, at ambitionen er at finde en, der vil overtage det hele.

Hvilket ikke altid er nemt.

- Vi skal have afklaret, om dem, der siger, at de er interesserede, i virkeligheden kun er interesserede i at overtage kunderne og opgaverne og har tænkt sig at lave det hele selv, fordi de har kapaciteten til det. Det er noget, vi af og til ser, og det er ikke det, vi helst vil, siger han.

Så nu skal der tales med dem alle.

- Vi prøver at tage en dialog med dem for at se, hvad de vil. Vi forsøger at finde den rigtige frø at kysse, så der kommer en prins ud af det, siger Jan Bruun Jørgensen.

To ugers frist

Kuratoren erkender, at der ikke er ubegrænset med tid.

For fagforeningen Metal Sydfyn har meldt ud, at de Ejde Nielsens Værktøjsfabriks 21 værktøjsmagere ikke behøver at frygte for ledighed.

- Der er mangel på dygtige værktøjsmagere, så vi har sagt til medarbejderne, at vi har 14 dages frist, og at de vil få besked, så snart der er en afklaring. Det betyder, at de får løn fra Lønmodtagernes Garantifond, og at de skal sige op, hvis de vil væk, siger Jan Bruun Jørgensen, der vurderer, at muligheden for at sælge virksomheden er klart størst, hvis der følger folk med.

- Hvis værktøjsmagerne er væk, falder fabrikkens værdi. Så nu tager vi fat i dem, der har vist interesse, i håb om, at vi kan få solgt det hele samlet, siger han.

Løbet er ikke kørt: Pæn interesse for konkursramt Svendborg-virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce