Litteraturhus slår sig sammen med kontorfællesskab: Åbner 1. maj i Tinghuset

Anna Pia Holmgaard står bag Litteraturhuset, der åbner 1. maj i kontorfællesskabet Work2gether. Arkivfoto.

Litteraturhus slår sig sammen med kontorfællesskab: Åbner 1. maj i Tinghuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Litteraturhuset flytter ind i kontorfællesskabet Work2gether i Tinghuset i Svendborg. Her arbejdes der på højtryk på, at boghandlen og -caféen kan åbne dørene op 1. maj.

Svendborg: Et lykkeligt ægteskab.

Det er kort fortalt sådan, at Anna Pia Holmgaard, der står bag Litteraturhuset, beskriver samarbejdet med kontorfællesskabet Work2gether. De to nye projekter i Svendborg har nemlig valgt at lægge kræfterne sammen, hvilket betyder, at Litteraturhuset er flyttet ind i kontorfællesskabet i Tinghuset.

- Work2gether åbnede 1. marts, og sådan helt ud af det blå kom jeg i tanke om, at det kunne give mening her. Det er nyt, det ligger godt, og de vil noget af det samme som os med kunst, kultur og erhverv, fortæller hun.

Anna Pia Holmgaard fik i december 2018 tilsagn om en kvart million kroner fra Øernes Kunstfond til at etablere et litteraturhus i Svendborg. Den svendborgensiske journalist og forfatter havde dengang den tidligere boghandel i Brogade 37 i sigte til projektet, men det blev for dyrt og besværligt.

- Det blev ret hurtigt klart, at det ville være alt for besværligt at komme i gang dernede, og vi havde simpelthen ikke råd til for det for de midler, der er, fortæller hun, men hun er glad for den nye placering i Tinghuset.

- Jeg har fået en mega god modtagelse og kæmpe medløb, så det har bare været det bedste.

Konkurrerer på kompetencen

Efter planen åbner Litteraturhuset op 1. maj med bogbutik og -cafe i det tidligere domhus, hvor der siden 1. marts har været kontorfællesskab. Indtil videre har Litteraturhuset allerede seks arrangementer på tapetet de kommende måneder. I maj kan du opleve Ole Sønnichsen, i juni et skrivekursus med Christina Englund, der underviser i kreativ skrivning og skønlitterær fiktion, og i oktober kan du også opleve den laurbær-vindende forfatter Leonora Christina Skov.

- Lige nu arbejder vi på at få det hele færdigt, men vi åbner for alvor den 1. maj. Så kan man komme ned og købe en bog og hilse på os, fortæller Anna Pia Holmgaard.

Litteraturhuset kommer til at fungere som en boghandel med lounge og caféområde tilknyttet caféen i Work2gether. Litteraturen bliver primært skønlitterær fra europæiske forfattere, mens udvalget bliver mere snævert end byens andre bogbutikker.

- Hvis man spørger efter den nyeste krimi fra Sverige, har jeg den givetvis ikke, for jeg kan ikke være aktuel på samme måde, som de store boghandlerkæder og Føtex kan. Men det, som jeg ønsker, er, at jeg finder nogle bøger, der er gode ligegyldigt hvad, og det er min kompetence. Jeg kan ikke konkurrere på pris, jeg kan ikke konkurrere på udvalg, men jeg kan håndholde det udvalg, der er, og sige, "det her ville jeg selv være nysgerrig på at læse."

Anna Pia Holmgaard afviser ikke, at også lokal litteratur kommer til at have sin plads i boghandlen og caféen, men det er ikke et mål i sig selv.

- Når der er gode ting lokalt, så ja, så skal det selvfølgelig med, men bare det, at man er lokal, er jo ikke en blåstempling af litteraturens kvalitet. Jeg synes heller ikke nødvendigvis, at man skal købe lokal kunst, hvis det ikke er godt. Kunsten og litteraturen skal kunne tale for sig selv, mener hun.

Litteraturhus slår sig sammen med kontorfællesskab: Åbner 1. maj i Tinghuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce