Lige op til turistsæsonen: Hele hotelgaden er gravet op

Hele den del af Brogade, der løber fra Gåsetorvet og ned til havnen, er gravet op. Det er hoteldirektør, Ellen Sandal og restaurantejer, Käthe Nielsen ret utilfredse med. Her er sidstnævnte i diskussion med det gravende folk. Foto: Katrine Becher Damkjær

Lige op til turistsæsonen: Hele hotelgaden er gravet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vrede på Hotel Ærø og Restaurant Ærø, fordi Vand og Affald har sat et gravearbejde i gang lige op til turisthøjsæsonen med store gener til følge. Uheldigt, erkender både Vand og Affalds direktør og lederen af Center for Ejendomme og Teknisk Service i Svendborg Kommune.

Svendborg: Det er en kamp at komme ind på parkeringspladsen, gæsterne bliver vækket af tunge maskiner tidligt om morgenen, og på tirsdag kan de ikke komme i bad eller få børstet tænder.

Det er billedet på Hotel Ærø, fordi Vand og Affald er gået i gang med at renovere vandledningsnettet.

Det har fået hotelchef Ellen Sandal til at skrive et indlæg på Facebook, og fredag ved middagstid står hun ved, at hun ikke er tilfreds.

- Det er totalt latterligt og dårligt planlagt, at de går i gang med sådan et arbejde lige op til højsæsonen, siger Ellen Sandal, der oplyser, at hun har modtaget et brev med besked om, at arbejdet ville gå i gang.

- Men jeg havde aldrig forestillet mig, at de ville grave hele gaden op, siger hun.

Konsekvenserne er til at få øje på.

- Folk betaler for at sove, men de bliver vækket af larm klokken 7.15. Desuden har vi lige fået at vide, at der vil blive lukket for vandet fra klokken 8 til 14 på tirsdag, og så kan gæsterne hverken komme i bad eller få børstet tænder, siger Ellen Sandal, der også kan berette om andre afledte effekter.

- Det er rent kaos, fordi gæsterne ikke kan komme ind og ud fra vores parkeringsplads. Jeg kan ikke forstå, at man ikke lægger sådan noget uden for højsæsonen, siger hun.

Vi skulle klart have forholdt os til, at det er højsæson, og lagt det på et andet tidspunkt. Så det vil vi tilstræbe fremadrettet, hvis det kan lade sig gøre.
Ole Øgelund, direktør i Vand og Affald.

Begravelse uden rene tallerkener

Käthe Nielsen, der driver Restaurant Ærø, kan også godt holde begejstringen over Vand og Affald stangen.

- Jeg har lige haft montør på, fordi kalkanlægget til vores vaskemaskine ikke kan tåle, at vandtrykket hele tiden stiger og falder, siger Kæthe Nielsen.

Nyheden om, at der bliver lukket for vandet tirsdag, er heller ikke populær.

- Vi har en stor begravelse klokken 13, og hvis vi ikke har vand, har vi heller ingen rene tallerkener, siger restauratøren, som vurderer, at Vand og Affald har valgt det helt forkerte tidspunkt.

- Det er helt håbløst. De skulle have gravet i marts eller september i stedet for i højsæsonen. Det er nu, vi og de andre restauranter i gaden skal tjene vores penge, siger Käthe Nielsen, som intet havde hørt om gravearbejdet, før det var sat i gang.

Flere ting at lære

Hos Vand og Affald oplyser direktør Ole Øgelund, at der er flere ting at lære af sagen, og han forklarer, at der for halvanden måned siden blev sendt brev ud med besked om, at gravearbejdet var på programmet - og at der ingen klager kom.

Men der er alligevel er grund til selvransagelse.

- Vi sendte det til ejerne af bygningerne i forventning om, at de ville give lejerne besked. Men det skete ikke i alle tilfælde, så det vi har lært, er, at det er vigtigt, at vi orienterer lejerne også, siger han.

Også hvad selve budskabet i brevet angår, er der plads til forbedring, erkender Ole Øgelund.

- Når man ikke har set et ledningsprojekt før, har man ikke en forestilling om, hvor omfattende det er. Og her er det meget omfattende, fordi ledningerne er så dårlige, at vi er nødt til at skifte stikledingerne også og derfor skal grave på begge sider af vejen, og det skulle vi nok have været bedre til at fortælle siger han.

Endelig vedgår Vand og Affald-direktøren, at der er endnu en vigtig ting at lære.

- Vi skulle klart have forholdt os til, at det er højsæson, og lagt det på et andet tidspunkt. Så det vil vi tilstræbe fremadrettet, hvis det kan lade sig gøre, siger Ole Øgelund.

Kollektivt ansvar

Søren Bach-Hansen, der er chef for Center for Ejendomme og Teknisk Service i Svendborg Kommune, oplyser, at det er afdelingen, der skal give tilladelsen, når nogen vil i jorden.

Det sker på møder hen over året, og hvis kommunen har vægtige grunde til at nægte tilladelse på et givent tidspunkt, kan den gøre det, oplyser han.

- Det kunne vi også have gjort i Brogade, og jeg vil sige, at her kunne vi godt have taget en bedre beslutning. Så vi og Vand og Affald har et kollektivt ansvar, og derfor vil jeg tage en snak med medarbejderne om, hvordan vi kan blive bedre til at koordinere i fremtiden, siger Søren Bach-Hansen.

Og så oplyser Ole Øgelund i øvrigt, at Vand og Affald har været i kontakt med både hotelchef Ellen Sandal og restauratør Käthe Nielsen, efter at vi på avisen har talt med dem.

- Vores projektleder har aftalt med dem, at vi håndterer hotellet først, og at vi kun lukker for vandet i to timer tirsdag. Og på det tidspunkt, der passer dem bedst, siger han.

Gravearbejdet forventes at vare seks uger.

Lige op til turistsæsonen: Hele hotelgaden er gravet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce