Langeskov Station forsinker Svendborg-tog

Foto: Robert Wengler

Langeskov Station forsinker Svendborg-tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokoførernes tillidsmand mener, at samkørslen med Østbanen vil udfordre rettidigheden syd for Odense yderligere.

Svendborg: De jublede og viftede med flag i Langeskov 4. oktober 2015, da det for første gang i 36 år igen blev muligt at komme til og fra den gamle stationsby med tog.

Men hvad der er glædeligt på Østfyn kan vise sig at være skidt for Syd- og Midtfyn.

Det nye stop i Langeskov kan nemlig blive endnu en kilde til forsinkelser og aflysninger på den i forvejen udskældte Svendborgbanen.

Det mener Peter Kanstrup, tillidsrepræsentant for lokomotivførerne i Odense.

- Samkøringen med Ringe-systemet og Østfyn er eller kan være et problem, siger han på baggrund af de første måneders erfaringer.

Problemet er, forklarer han, at regionalbanen Svendborgbanen er gået fra at køre uafhængigt af fjernbanen til nu at kunne påvirkes af uregelmæssigheder på andre strækninger.

Togene, der standser i Langeskov, kører mellem Ringe og Nyborg over Odense. Opstår der forsinkelser på de intercity- og lyntog, der kører tværs over Fyn, kan det altså forplante sig til Svendborgbanen. Det samme gælder, hvis der opstår forsinkelser på toget mellem Ringe og Nyborg.

- Det sker ved, at man ikke kommer til at køre ud af Odense rettidigt. Man kører ud med et eller andet antal minutter i forsinkelse, som så påvirker de krydsninger der er mellem Odense og Ringe, siger Peter Kanstrup.

Unødvendige problemer

Peter Kanstrup erkender, at erfaringerne med den nye samkørsel endnu er sparsomme, men han konstaterer samtidig, at det allerede har skabet problemer på Svendborgbanen.

- Jeg ved, det har været årsag til forsinkelser og aflysninger, siger han.

- Der var nogle dage op til jul for eksempel, hvor der var en del aflysninger, hvor man simpelthen ikke kørte den del af det til Ringe. Og vi har også haft nogen, der har vendt i Årslev, fordi de ikke kunne nå helt til Ringe og så i stedet er kørt rettidigt tilbage til Odense, siger han.

Lokomotivføreren har svært ved at forestille sig, at det bliver meget anderledes, så længe den såkaldte Østbanen og Svendborgbanen skalsamkøres.

- Jeg forestilller mig, at det her bliver et problem, indtil tingene bliver skilt ad. I et eller andet omfang. Det er meget vanskeligt at sige hvor stort, men i et eller andet omfang vil det give nogle problemer, som ikke var nødvendige, mener han.

Langeskov Station forsinker Svendborg-tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce