Borgmesteren præsenterer, hvordan et eventuelt værtsskab for DGI Landsstævne i Svendborg skal finansieres. Planen møder stor opbakning fra modsatte side af byrådssalen

Noget så sjældent som enighed mellem Socialdemokraterne og Venstre i Svendborgs byråd baner nu vejen for, at Svendborg officielt kan lægge billet ind på at blive vært for DGI Landsstævne i 2021.

Frem mod mødet i Økonomiudvalget tirsdag den 15. marts har borgmester Lars Erik Hornemann (V) fremlagt en plan for, hvordan kommunen skal finansiere værtsskabet. En finansieringsmodel som S-formand Bo Hansen bakker 100 procent op om.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er rigtig godt tilfreds med den model. Den rummer lige nøjagtigt de elementer, som vi har peget på, og jeg ser ingen grund til at ændre kommaer i det udspil, siger han.

Tager fra puljer og overskud

Byrådet skal finde godt 25 millioner kroner i kommunekassen til et direkte tilskud til landsstævnet.

Finansieringsmodellen, som borgmesteren er kommet med, lægger op til, at de penge findes ved at tage en halv million kroner om året fra henholdsvis kommunens pulje til lokale initiativer og markedsføringspuljen de næste fem år (= fem millioner kroner). Samtidigt skal en million kroner hvert år indtil 2021 reserveres i anlægsbudgettet, mens de sidste godt 15 millioner kroner kommer fra det driftsoverskud, som regnskabet fra 2015 har givet.

En god og klog plan, mener Bo Hansen.

- Det gode ved det er, at vi ikke snupper pengene andre steder fra. Det har hele tiden været vigtigt for os at lave en finansieringsplan, hvor vi ikke tog pengene fra velfærdsområderne, lyder det fra Bo Hansen, som ikke ser nogen hindringer for, at Svendborg kan gå videre med ansøgningen, som skal være i hænde hos DGI den 1. april.

Læs mere i Fyns Amts Avis lørdag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.