Damehold fra Vester Skerninge Tennisklub vinder 1. division og kvalificerer sig derudover til en oprykningskamp, som kan sende de fire spillere fra den lille landsbyklub i elitedivision med de største klubber i Danmark

Vester Skerninge: Det er med en lidt tam fornemmelse de fire dame-tennisspillere i Vester Skerninge Tennisklub lørdag møder op på tennisbanerne.

Dorthe Andersen, Kirstine Jensen, Amalie Riisager Hansen og Amalie Grube Andersen er helt klar til kamp, som de har været det de seneste tre år, hvor de er rykket fra Fynsserien til 2. division, videre til 1. division og har vundet langt de fleste kampe.

Men nu vinder de 1. division uden kamp, for modstanderen Esbjerg melder forfald.

- Vi er jo konkurrencemennesker, så det er en flad følelse, siger holdets træner Michael Grube Andersen.

- Vi ved jo godt, at sådan noget kan ske, men det er træls ikke at kunne spille sig til sejren.

Han og holdet kan dog alligevel glæde sig over den ret enestående placering for klubben, der som eneste landsbyklub i 1. division spiller mod landets store klubhold.

- De store klubber har mange flere medlemmer, og en del har også professionelle trænere. Så vi er stolte af at kunne spille på niveau med dem, siger træneren, der nu ser frem til næste store oplevelse på lørdag.

For de fire damespillere har nemlig ikke bare vundet 1. division, de har også vundet retten til en kvalifikationskamp mod et af de 12 elitehold, som udgør landets allerbedste division.

- Hvis vi vinder kommer vi i Elitedivisionen, siger Michael Grube Andersen, der samtidig erkender, at den opgave er svær.

- Det vil være et enormt spring for os at være jævnbyrdig, siger han.

Pigerne er dog opsatte på at give den gas på lørdag.

- Vi har ingen anelse om, hvad der venter os. Vi ved endnu ikke, hvem vi skal spille mod, men vi tager det som en oplevelse, siger Dorthe Andersen, der er mor til Amalie Grube Andersen og desuden gift med træneren.

Kirstine Jensen vurderer eftertænksomt, at det nok er sjovere at spille i 1. division, hvor kampene er tætte.

- Der er nogle virkelig skrappe spillere i eliten, siger hun.

Også Dorthe Andersen ser nogle fordele i at blive i 1. division.

- Vi er et team, og vi er jævnbyrdige. Det er sejt, at vi har de unge, der kommer op nedefra og på et tidspunkt spiller os gamle af holdet. Men indtil nu matcher vi hinanden rigtig godt, siger hun, og hendes datter tilføjer:

- Det er også hyggeligt, at vi kender hinanden så godt. Vi er alle fire som en familie, siger hun.

Vester Skerninge Tennisklub har efter Michael Grube Andersens mening ikke gjort noget, som andre landsbyklubber ikke også kan gøre.

- Vores værdier er, at det skal være både hyggeligt og ambitiøst. At vinde kræver offensive, spilstyrende spillere, der kan alle slagene. Det er det vi skal lære dem, og så er det rugbrødsarbejde for resten, siger han.

- Nu håber vi bare på hjemmebane, siger Amalie Riisager Hansen, inden de alle fire går på banerne for at blive skarpe til den store kamp på lørdag.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv