Landmand vil samle alle sine svin

Ægteparret Dorte og Jens Himmelstrup ejer den store svinefarm ved motorvejen, som de nu ønsker at udvide til mere end det dobbelte. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Landmand vil samle alle sine svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Himmelstrup producerer i dag svin på syv adresser på Fyn og vil nu samle produktionen to steder. Det kræver en udvidelse af farmen i Dongs Højrup med to nye stalde.

Stenstrup: Det er svineavler Jens Himmelstrup, der står bag de store udvidelsesplaner af svinefarmen i Dongs Højrup, men han udvider ikke farmen fra 355 til 895 dyreenheder for samlet at kunne producere flere avlsgrise og slagtesvin.

Han har derimod planlagt en udvidelse af svinefarmen ved motorvejen for at kunne samle hele hans produktion, som i dag er henlagt til stalde syv forskellige steder på Fyn.

- Vi bruger i dag meget tid på at transportere grise rundt i lejede stalde, og nu ønsker vi at optimere produktionen ved at samle den på to adresser. Det giver en bedre arbejdsplads for vores 20 ansatte og et bedre produkt til vores kunder, siger Jens Himmelstrup.

De to adresser er udover svinefarmen på Pavegyden i Dongs Højrup et svinebrug på Assensvej tæt ved Kirkeby, hvor Jens Himmelstrup selv bor med sin familie. Der er to kilometer mellem de to svinebrug.

Nyeste teknologi

Jens Himmelstrup kan godt forstå, at der er en skepsis fra de nærmeste naboer i området, men han understreger, at han opfylder alle krav i lovgivningen.

- Vi vil udstyre de nye stalde med luftfiltre og den bedst tænkelige teknologi, så de bliver så moderne, som de overhovedet kan blive. Samtidig er det her område udlagt til husdyrbrug af kommunen, og vi opfylder også et generelt ønske om at placere stalde som dem her tæt ved motorvejen, forklarer Jens Himmelstrup.

Hvis miljøgodkendelsen går igennem og udvidelsen bliver gennemført, bliver det til gengæld den sidste på svinefarmen ved Dongs Højrup. Det forudser Jens Himmelstrup.

- Det er i hvert fald ikke planen, at den enhed skal være større. Med denne her udvidelse har vi det, som vi skal bruge i forhold til antallet af søer, og det antal ønsker jeg ikke at øge, siger Jens Himmelstrup.

Minus til plus

Han driver sin svinefarm i selskabet Kokkenborg ApS, og det har efter nogle svære år netop vendt røde tal på bundlinjen til sorte.

Efter fem år med plus på bundlinjen viste selskabets resultatopgørelse i 2014 og 2015 et minus på henholdsvis 5,2 og 2,7 millioner kroner før skat. I 2014 var der sygdom i besætningen, mens selskabet året efter var ramt af både sygdom og en russisk blokade af svin fra det europæiske marked.

I 2016 var der igen sorte tal på bundlinjen. Selskabet præsenterede i de seneste regnskab et overskud på 1,9 millioner før skat, og det fremgår også af det seneste regnskab, at budgettet for 2017 viser overskud og er godkendt af selskabets bank.

Landmand vil samle alle sine svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce