Politisk flertal har besluttet at anlægge cykelsti langs Broholmsvej, men de berørte naboer, der skal lægge jord til, har intet hørt

Jens Storm fra Broholmsvej uden for Gudme troede næsten ikke sine egne øjne, da han slog op i Fyns Amts Avis den 15. marts.

Her kunne han se, at et politisk flertal i trafikudvalget havde bevilget 5,2 millioner kroner til en cykelsti mellem Broholm Slot og Gudmehallen, og at cykelstien ville gå gennem hans private have.

Hos hans naboer, Mona og Søren Nielsen, var overraskelsen mindst lige så stor. Det faldende børnetal har kostet Mona Nielsen jobbet som kommunal dagplejer, og parret har sat deres store hus til salg som en konsekvens af fyringen.

Huset ligger helt ud til Broholmsvej, og da naboerne havde gransket kommunens bilagsmateriale og fundet målebånd frem, kunne de konstatere, at den nye cykelsti er indtegnet omkring en meter fra familien Nielsens stuevinduer.

- Jeg er fuldstændig chokeret over, at cykelstien kommer så tæt på, og jeg kan ikke forestille mig andet, end at det får en negativ betydning for vores salgsplaner. Vi har intet hørt og føler, at kommunen tromler hen over os, siger Mona Nielsen.

Birger Jensen (V), der som formand for trafikudvalget er politisk ansvarlige for projektet, ærgrer sig over, at naboerne ikke er blevet hørt. Han forklarer dog, at de vil blive hørt i forbindelse med den konkret detailplanlægning.

Han åbner blandt andet mulighed for at lave en ny vejforlægning, der kan skåne naboerne.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis fredag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.