Læsere reagerer på torvebeslutning: Tillykke med en stor tom plads

Beslutning om bilfrit torv får læserne til tasterne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læsere reagerer på torvebeslutning: Tillykke med en stor tom plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslutningen om at gøre torvet i Svendborg bilfrit har fået læserne til tasterne. Der er flere, som roser tiltaget, mens andre revser det. Mange efterspørger konkrete forslag til, hvad pladsen så skal bruges til.

Svendborg: Beslutningen om at fjerne de nuværende parkeringspladser på torvet i Svendborg er en, som både har skabt røre, glæde og heftig diskussion ude blandt læserne. Over 60 brugere har siden i aftes været inde på avisens Facebook-side Vores Svendborg for at kommentere på nyheden om det bilfrie torv, der kom ud efter et snævert flertal i byrådet stemte forslaget igennem.

Der er dem, der er imod, at man fjerner p-pladser. De kalder beslutningen "dum" og "ødelæggende for byen", og flere frygter, at det vil give en tom bymidte.

Heriblandt Kurt Herløv Rasmussen fra Kogtved.

"Tillykke med en stor tom plads. Svendborgs centrum er faktisk flyttet op til Kvickly storcenter. Her er mange mennesker og liv. Der er ledig plads i det gamle Jysk, så her kan et par af de sidste handlende fra torvet flytte ind," skriver han i kommentarsporet på Facebook-opslaget.

Tommy Hansen fra Stenstrup mener, at de manglende p-pladser får kunderne til at tage andetssteds.

"Ja, ja, det næste bliver vel en letbane tillykke med at smadre byen. Sgu godt man kan køre til Ringe og Rosengårdcenteret og Bilka, hvor der er masser af gratis p-pladser," skriver han.

Ulla Spillemose Pedersen er heller ikke tilhænger af beslutningen, og skriver:

"Trist dag for byen! Hvor er det brede flertal borgmesteren snakkede så meget om? Frygter et tomt og dødt torv det meste af året."

Roser til tiltaget

Den kontroversielle beslutning møder dog ikke kun modstand, for der er en række brugere, som glæder sig over, at torvet fremover bliver bilfrit.

En af dem er Kenni Vid Gard Warming.

"I stedet for negative kommentarer kunne folk måske se det som noget positivt, at nu kommer torvet til at blive brugt til forsamlinger. Der bliver mulighed for at afholde musikarrangementer, caféerne kan stille borde og stole ud på torvet, så der rent faktisk er mulighed for, at folk kan sidde i sol til sommer og spise deres frokost," lyder hans kommentar.

Kim Hedemann synes også, det er en god idé:

"Herligt! Næste step må være at skabe et tiltrækkende, livgivende og æstetisk smukt torv, som kan blive en perle for byen. Et torv hvor folk siger: Nøøj, hvor er det fint! Alt andet vil være nytteløst."

Midt mellem roserne og skoserne er der dem, der efterlyser konkrete forslag til, hvad politikerne så vil med torvet.

En af dem er Morten Møller Jensen fra Skårup:

"Hvorfor begynder man ikke at komme med ideer nu, til hvad torvet skal bruges til? I stedet for at vente til tre måneder efter sommerferien, hvor der som sædvanligt skal nedsættes et udvalg?" spørger han.

Læsere reagerer på torvebeslutning: Tillykke med en stor tom plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce