Svendborgs lærere har nu politikernes velsignelse til at indlede forhandlinger, der skal munde ud i en lokalaftale

Det er ledelsen på hver enkelt skole, der bestemmer hvordan, hvor meget og hvor, lærerne skal arbejde.

Punktum.

Sådan har det været i Svendborg Kommune, siden folkeskolereformen blev indført i 2014, men det kan der nu blive blødt op på.

For tirsdag aften besluttede et flertal i Svendborg Kommunes Byråd at åbne døren for, at Øhavets Lærerforening og kommunens forvaltning kan indgå en såkaldt lokalaftale.

Det var Dansk Folkepartis Dorthe Ullemose, der bar forslaget ind i byrådssalen, fordi hun mener, at skolerne forvalter deres ledelsesret vidt forskelligt med syge og stressede lærere til følge.

Og små halvanden times debat skulle der til, før sagen gled igennem.

V, K, LA og løsgænger Henning Stærmose var imod.

- Jeg kan godt være nervøs for, at hvis vi skal lave forhandlinger, så er det for at skabe ensartethed. Men skolerne er forskellige, og derfor mener vi, at det er ude på skolerne, udfordringerne bedst kan løses, sagde Mette Kristensen (V).

Omvendt havde Dorthe Ullemose opbakning fra S, SF, EL, Liste T og Svendborg Lokalliste, og dermed kunne forslaget vedtages med stemmerne 16-13.

Det bekom Øhavets Lærerkreds' formand, Lone Clemmensen, vel.

Hun oplyste, at det særligt er misforholdet mellem de forventninger, politikerne har til kvaliteten, og den tid, der er sat af til forberedelse, der vil have hendes fokus under forhandlingerne.

- Vi skal have sikret, at der bliver prioriteret, så lærerne har den fornødne forberedelsestid, sagde hun.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.