Lærerboss: Løgn og varm luft

Løgn og varm luft, siger lærerformand Torben Møller Petersen om budgetforliget på skoleområdet.
Foto: Jørgen Hansen

Lærerboss: Løgn og varm luft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget-politikerne kan ikke spare ved at sætte lærernes undervisningstimer op, siger lærernes formand

SVENDBORG: Han er benhård i sit udfald mod de politikere, der lørdag lavede forlig om Svendborg Kommunes budget for 2009.

- Det er løgn, at de friholder skolerne for rammebesparelser. De har simpelthen ikke forstået en hylende fis af, hvordan det fungerer.

Det er de svendborgensiske læreres fagforeningsformand, Torben Møller Petersen, Øhavets Lærerkreds, der skyder med skarpt mod de 17 af byrådets 29 politikere, som har lavet budgetforliget.

Politikerne bag forliget har besluttet at spare på alle områder. Ikke så meget som oprindeligt forudset - halvanden procent. Men der skal skæres en halv procent af udgifterne på børn-, unge- og ældreområdet. Og 0,9 procent på alle andre områder.

Hvordan disse rammebesparelser skal konkretiseres, siger budgetforliget ikke noget om. Det skal først besluttes senere i de politiske udvalg på de forskellige områder.

Minus 10 lærere

Men på bl.a. folkeskoleområdet skal der laves en konkret besparelse på omkring fire og en halv million kroner - svarende til en halv snes af de cirka 600 lærerstillinger på kommunens 20 skoler.

Det vil ifølge borgmester Lars Erik Hornemann (V) friholde skolerne for rammebesparelser.

I budgetforliget hedder det: "De konkrete besparelser vedrører bl.a. lærernes tjenestetid, hvor der skal forhandles en ændret fordeling med henblik på at øge undervisningstiden i forhold til andre opgaver".

Lars Erik Hornemann konkretiserede på pressemødet lørdag, at kommunen vil have sat lærernes undervisningstid op fra 660 til 680 timer om året.

Det vil - i teorien i hvert fald - kunne spare en halv snes lærerstillinger, svarende til cirka fire og en halv million kroner.

Varm luft

Det er ifølge lærerformand Torben Møller Petersen intet andet end varm luft.

- De har ikke forstået et suk af, hvad de har lavet af aftaler. Der er simpelthen ingen huller i deres uvidenhed, siger han.

- Det burde være gået op for borgmesteren, at vi ikke har haft en normeringsaftale med kommunen i 15 år, siger lærerformand Torben Møller Petersen.

Aftalen med kommunen går på, at der lægges en økonomisk ramme ud til skolerne, som så decentralt udmønter kronerne.

- Skal den enkelte lærer undervise mere, så er der noget andet arbejde, der skal skæres væk. Der er bare i forhold til love og regler ikke mere at skære af, siger han.

- Byrådet kan selvfølgelig godt beslutte at give færre penge til skolerne. Men så er det netop en rammebesparelse, som skal udmøntes på skolerne. Og det er ikke politikerne, der beslutter om en sådan besparelse skal give flere eller færre undervisningstimer, siger Torben Møller Petersen.

Budgetforligets partier har erkendt, at besparelsen først kan blive en realitet efter forhandling med lærernes fagforening.

- Det kommer der ikke noget ud af. Men kommunen har som arbejdsgiver selvfølgelig lov til at opsige aftalen. Så gælder den centrale aftale mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening. Det kommer kommunen ikke til at spare penge ved, siger Torben Møller Petersen.

Lærerboss: Løgn og varm luft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce