Allan Juhl, Hundstrup, er et kærligt multi-menneske med hang til at skabe ro og balance omkring sig. Det deler han med andre ved at lade gammelt genopstå. Han er for anden gang del af Kunsthåndværkermarkedet i Svendborg

Hundstrup: Allan Juhl åbner porten til det, som engang var garage ved hans og Conny Rasmussens hus og have på Filippavej i Hundstrup. Det er som at træde ind i et mekka af nyt design. Nyt er det, at lærer, designer og kunsthåndværker Allan Juhl har skabt en base for sit livsværk, Allan Juhl Design, som med hans egne ord upcycler og re-designer fortidens ting og sager til enkelt nyt design. Kun kakkelovnen i hjørnet taler fortid. Men det viser sig, at vægge, gulve, vinduer og døre også har levet et andet liv. Nu genopstået som nyt.

Kunsthåndværk ude og inde

Kunsthåndværkermarked 2017 i Svendborg finder man ude og inde i Maritimt Centers Pakhus, Havnepladsen 2, Svendborg 14. 15. og 16. juli.26 kunsthåndværkere viser smykker, glas, strik, vævning, skulptur, tekstil, læder, maleri, grafik, smykker, knive, keramik, træ og mobiler. Der er desuden en café.

Fredag klokken 15 til 19. Lørdag og søndag klokken 10 til 17.

- Jeg er så heldig, at min søn Gustav på 21 år er tømrer, ligesom jeg har samlet et stort netværk af håndværkervenner, der synes, det er sjovt at føre mine idéer ud i livet.

De ting er en del af Kunsthåndværkermarkedet i Svendborg, som starter fredag klokken 15 og også har åbent lørdag og søndag i Maritimt Center.

Allan Juhl fortæller tingenes historie fra en ende af.

- Det er utrolige eventyr, som træpanelet, gulvet, vinduet har med i bagagen, siger han. Arkitektlamperne, som er blevet nye væglamper. Reolerne, som oprindelig var bi-kasser med honningtavler indenbords. Læg mærke til afstanden imellem dem. Den er ikke tilfældig, siger han og kigger lige efter, om der er harmoni i mellemrummene.

Allan Juhl

Kunsthåndværker og designer med eget firma, Allan Juhl Design. Allan Juhl er et multi-menneske, der deler dagen mellem sine kreative designs og at være lærer på Tåsingeskolens Centerafdeling.Han er født i Toftlund i Sønderjylland i 1965 og vokset op i Mellerup ved Randers. Far var pædagog og mor hjemmegående. Arkitektdrøm blev lagt på hylden, men ellers har Allan Juhl været job-kompasset rundt. Udlært i brugsen i Harridslev, har været blomsterdekoratør, rengøringsassistent, butiksdekoratør, model, arbejdet for salgsfirmaer. Uddannet lærer på Den Frie Lærerskole i Ollerup. Taget linjefag i dansk. Gamle ting og deres historie har interesseret siden barndom og ungdom. Han begyndte tidligt at samle på glas og keramik, som han kreativt fik til at passe sammen i form og farve. Allan Juhl deler et sandt eventyr af hus-og haveprojekter, skabt i og omkring et gammelt husmandssted på Filippavej i Hundstrup med kæresten Conny Rasmussen. Parret har gennem facebook adopteret to hunde.

Haven udenfor er et projekt i sig selv. Små oaser. Også her særlige rum for fok og fæ. Fugleliv ved de forskellige fodersteder.

- Det er ren Disney, siger Allan Juhl.

- For mig handler det om, at genopfinde af det gamle, som dygtige håndværksmestre kunne lave ordentligt. Skabe ro og balance omkring sig.  

- Jeg er uforbederlig perfektionist, og det er jeg blevet god til at bruge kreativt, siger designeren, som endnu ikke har fundet den fabrikant, der kan sætte møblerne i produktion. Tingene er endnu unikaer, som han viser og sælger på markeder som for eksempel FindersKeepers i København. Desuden tager han ud til firmaer og private og hjælper med indretningen.

- Meningen med livet er at elske. Ikke bare hinanden, men også ens omgivelser. Jeg sælger helst, hvis ting og personer passer sammen, fortæller han, der ikke har planer om at stoppe som lærer.

- At arbejde med mennesker er stærkt vanedannende, siger Allan Juhl.

  • Af: