Kunder i Kvickly Storcenter i Svendborg fik tirsdag aften en gratis "bilvask", da et sprinkleranlæg i parkeringskælderen blev udløst af vildfaren fodbold.

Svendborg: Et par kunder i Kvickly Storcenter fik tirsdag aften en gratis bilvask med hjem sammen med indkøbsposerne.

De havde parkeret i butikkens store parkeringskælder, hvor en del af sprinkleranlægget blev udløst ved 19.30-tiden. Normalt udløses anlægget, når et glas under loftet varmes op til mere end 68 grader, men tirsdag aften var det en vildfaren fodbold, der smadrede et glas og satte anlægget i gang.

Samtidig gik alarmen på Falck-stationen på Odensevej, men der blev ikke behov for at rulle brandslangerne ud.

Parkeringskælderen under Kvickly Storcenter har gennem flere år været brugt som opholdssted for en gruppe unge, der kører på skateboard og hører musik i et hjørne af kælderen. Tirsdagenes episode betyder dog ikke, at de unge nu bliver smidt væk.

- Vi har en fin dialog med de unge, som normalt ikke gør nogen fortræd, siger butikkens souschef Hasse Faber.

Han understreger, at Kvickly kun bor til leje, og derfor reelt ikke kan smide de unge væk. Og så tilføjer han, at det er yderst sjældent, at sprinkleranlægget går i gang.

- I de tre år, jeg har været her, er det første gang, at vi har fået smadret en sprinkler, siger Hasse Faber.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.