Fjerde og sidste dag med forestillingen Crash, der er blevet spillet hver dag i de to store frikvarterer på Ørkildskolen Østre Afdeling. Til efteråret spilles igen i syv sydfynske skoler.

Svendborg: - De er slet ikke farlige, de gik bare rundt og sang og fik os til alle mulige sjove ting, fortæller en pigestemme fra én af de fire højttalere, placeret i skolegården på Ørkildskolens Østre Afdeling. En anden tilføjer:

- De virker SÅ søde.

Også selvom denne uges besøg fra rummet har vist, at individer - fra Mars, mener en anden - har mærkeligt tøj på og grønne næser.

Crash

Crash, en frikvartersfantasi, produceret af BaggårdTeatret og Teater2tusind.Fire dage på Ørkildskolens Østre Afdeling. I næste i Sønderborg og efter sommerferien på syv skoler i det sydfynske.

Medvirkende: Uta Motz, Peter Seligmann og Douglas Muma Mumba

Instruktion: Nils P. Munk

Malak, Frederikke og Vian fra 1. A trækker mig til side. Efter fire dage i skolegården hører man til kategorien "kendt-voksen-med-svar-på-alle-spørgsmål".

- Vi har ledt efter dem, for Vian har været syg de andre dage, og hun vil også så gerne se dem, forklarer Malak. Hun og Frederikke har forsikret Vian om, at væsnerne både er søde og sjove og laver sjove tricks.

Og endelig... efter et temmelig begivenhedsløst ni-frikvarter, hvor der ikke engang har været forskere fra UFO-ministeriet, kommer de endelig igen, de orange væsner.

De skaber nærvær og intimitet ved at male grønne næser på børnene og går i optog med den hujende, larmende - og begejstrede børneflok.

Kulminationen er, da en gigantisk klon af rumvæsnerne bliver hejst ned fra taget til støjende jubel. Ingen bekymrer sig om holdbarheden, børnene stimler sammen på væsnets ben, fødder og hænder (med pølsetæer og -fingre), og euforien når eksalterede højder, da figuren bæres gennem skolegården og monteres på en bil. En lejebil, viser det sig.

Hvor rumvæsnerne forsvinder hen, ved ingen. Heller ikke, hvorfor rumforskerne, dr. Mumba, Seligmann og Motz, ikke viste sig denne sidste dag.

Over and out!

  • Af: