Kulinariske fristelser: Pengene sad løst på fødevaremarked

Mosgaard fra Oure serverede blandt andet deres sydfynske gin og whisky for et nysgerrigt publikum i teltet på Torvet ved årest fødevaremarked i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Kulinariske fristelser: Pengene sad løst på fødevaremarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille stigning i besøgstallet på fødevaremarkedet i midtbyen, hvor det er vurderingen, at omsætningen i boderne steg markant.

Svendborg: Det var nogle tilfredse udstillere, der søndag pakkede deres mange kulinariske fristelser sammen, efter det store fødevaremarked i Svendborg.

Projektleder i Kulinarisk Sydfyn, Mikael Hansen, har hen over weekenden talt med mange af de 126 udstillere, og han fortæller om masser af smil og mange meldinger om stigende omsætning.

- Jeg har talt med flere udstillere, som fortæller, at der er blevet handlet ind på markedet på en helt andet måde end tidligere, siger Mikael Hansen.

Han fortæller om en fiskehandel, der solgte tun i kassevis, og olivenolie, der er blevet revet væk i fem liters-dunke. En udstiller havde fået en hel palle med dunke, og han tog hjem til Aarhus med tomt læs.

- Folk har ikke kun smagt på varerne, men også virkelig hugget til, og det er nyt i forhold til tidligere. Når de smager et produkt, som de virkelig godt kan lide, så køber de ikke kun ind til på søndag, men også til næste søndag og søndagen efter, siger Mikael Hansen.

Vennerne tog med

Der er ingen, der har et overblik over, hvor meget der er blevet handler for på markedet, men Mikael Hansen vurderer, at omsætningen er steget ret markant. Han fortæller, at folk ikke kun har båret flere varer hjem, men at varerne også har været dyrere end tidligere.

- Jeg talte med en vinhandler, som kunne huske to unge knægte fra sidste år, og da de havde smagt noget vin, som de godt kunne lide, ville han imponere dem og trak en flaske Barolo op til 750 kroner. Han ville så drikke resten om aftenen med sin makker, men de to knægte købte tre flasker lige på stedet. Det kostede altså over 2000 kroner, fortæller Mikael Hansen.

Han fortæller også om et par fra Jylland, som har været faste gæster på fødevaremarkedet i syv år. De bor på hotel og går ud i byen og spiser både fredag og lørdag.

- I år havde de fået et vennepar fra Sjælland med, og jeg har en fornemmelse af, at der er flere udefra, der på samme måde kommer til byen for at besøge markedet. På den måde bliver Svendborg et mødested, hvor folk også lægger nogle penge på restauranter og hoteller, og det er det, vil gerne vil have, siger Mikael Hansen.

Grænsen: 15.000

Det endelige besøgstal er endnu ikke gjort op, men Mikael Hansen vurderer, at det er lidt højere end sidste år, hvor 12.700 løste billet til de mange kulinariske fristelser. Han har selv en grænse for, hvor stort markedet må blive.

- Grænsen er 15.000. I år var der i den mest travle periode kø for at komme ind i det store telt langs Ramsherred, og så er vi ved at nå grænsen, siger Mikael Hansen.

Fødevaremarkedet var den 18. i rækken. Det første blev holdt i Maritimt Centres pakhus på havnen i år 2000 og trak 10 udstillere indenfor.

Kulinariske fristelser: Pengene sad løst på fødevaremarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce