Krystalnatten markeres på Lille Torv

Der er gået 80 år siden den såkaldte Krystalnatten i Tyskland, og det bliver markeret i Svendborg fredag - ligesom det gjorde for 10 år siden, hvor fotoet her blev taget. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Krystalnatten markeres på Lille Torv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er 80 år siden, nazisterne for alvor trappede forfølgelsen af jøderne op ved det, der senere fik betegnelsen Krystalnatten. Det bliver markeret på Lille Torv i Svendborg på fredag.

Svendborg: 91 jøder blev myrdet, 267 synagoger brændt af, og omkring 25.000 jøder blev arresteret og sat i kz-lejr - og det hele var planlagt af den tyske statsmagt.

Og på fredag den 9. november bliver det markeret, at der er gået 80 år siden det, der senere fik betegnelsen Krystalnatten på grund af de store mængder knust glas, der lå i gaderne.

Det er en fast tilbagevendende tradition, at dagen bliver markeret under parolen "Aldrig mere krystalnat" i Svendborg, og taler i år er Erik H.A. Jakobsen, som er cand.mag. i musikhistorie og skoleleder på LOF Sydfyn.

Erik H.A. Jakobsen er ydermere kendt for sine talrige foredrag om blandt andet anden verdenskrig, og også tidligere formand for Amnesty Youth på Svendborg Gymnasium, Ida Nørholm, får ordet.

Arrangementet byder desuden på fakkeloptog og musik og sang ved Niels Dragsted og Sigrid Sørensen, og det er Antiracistisk Netværk, Amnesty Youth i Svendborg, Socialistisk Ungdomsfront, SF, Enhedslisten og SOS Racisme, der står for arrangementet.

Det starter klokken 17.

Krystalnatten markeres på Lille Torv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce