Kræftsyg mor: Indsamling har rundet en halv million

Maja Svensson, nr. to fra venstre med solbriller, sammen med sin mand, Julian Skov, og to af de tre børn, Anna, helt til venstre, og Karl Emil. Emilie er ikke med på billedet.
Foto: Privatfoto

Kræftsyg mor: Indsamling har rundet en halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

35-årige Maja Svensson fra Ollerup er snart på vej til Tyskland for at få behandling for den kræft, som danske læger hidtil ikke har kunnet kurere. En indsamling har på en måned givet over en halv million til hendes behandling.

Det er kun en måned siden, Thilde Svensson startede en indsamling på hjemmesiden Caremaker.dk til fordel for sin søster, Maja Svensson, fra Ollerup. Målet var at indsamle 500.000 kroner til Maja Svenssons behandling for kræft på en tysk privatklinik - og det mål er nu nået.

Lørdag middag er indsamlingen - efter omtale på både Fyens.dk og Eb.dk - nået op på 519.835 kroner, og den 35-årige mor til tre kan nu gå videre med forberedelserne til behandlingen i Tyskland.

Maja Svensson får både strålebehandling og kemoterapi i Danmark, men lægerne har ikke kunnet fjerne den kræft, der sidder i højre lungehinde. Hendes håb er, at immunterapi, som svækker kræftcellernes evne til at beskytte sig mod for eksempel kemoterapi og patientens eget immunforsvar, kan redde hende.

Behandlingen er ikke godkendt i Danmark, og derfor er hun nødt til at betale for den i Tyskland.

Skal af sted hurtigst muligt

Fyens.dk har ikke kunnet træffe Maja Svensson, men hendes søster fortæller, at der de seneste dage har været drøn på telefonen, og sms'erne er væltet ind. I næste uge vil Maja og Thilde Svensson finde ud af, hvornår behandlingen i Tyskland skal begynde.

- Det gik lige pludselig hurtigt med at få indsamlet pengene. Men vi har fået at vide, at Maja kan komme til stort set fra dag til dag, så vi skal af sted hurtigst muligt, siger Thilde Svensson til Fyens.dk.

- Normalt er man af sted fem uger i træk, men det er længe at være væk fra sine børn, så vi skal have fundet en anden plan. Måske bliver det 10 dages behandling, og så kan hun komme hjem i nogle dage, før hun skal derned igen, fortæller Thilde Svensson.

Her kan du følge med i indsamlingen til Maja Svensson.

Pengene kan give frihed

Hun glæder sig over, at danskerne fortsætter med at donere penge, selvom målet på 500.000 kroner er nået.

- Vi har fået en pris for fem ugers behandling på 350.000 kroner. Så kommer fly, mad og en lejlighed til Maja oveni, og hun skal også derned igen til en afsluttende behandling. Så det er virkelig en frihed at have, at vi måske får råd til mere behandling bagefter, siger Thilde Svensson og tilføjer:

- Maja har håbet på, at der ville komme nok penge ind til, at hun kunne få hele sin familie på besøg, mens hun var i Tyskland. Det kunne jeg godt unde hende.

Kræftsyg mor: Indsamling har rundet en halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce