Dansk Folkeparti har været modstandere af en fællesaftale med lærerne - men nu stiller partiet selv forslaget.

Det høje sygefravær hos Svendborgs lærere.

Det er ifølge Dorthe Ullemose (DF) det, der er årsag til, at hun på næste byrådsmøde vil stille forslag om, at lærerne får lov til at forhandle en aftale på plads med kommunens forvaltning.

Siden skolereformen trådte i kraft i sommeren 2014, har det ellers været op til den enkelte skole at lave aftaler om blandt andet arbejdstid og tilstedeværelse med lærerne.

Og det er mildt sagt nyt, at DF vil gøre op med dén praksis,erkender Dorthe Ullemose.

- Jeg har tidligere være foregangskvinde for, at lærerne bestemt ikke skulle have en lokalaftale, men nu synes jeg, det er på tide, at vi er lydhøre over for lærerne, siger hun.

Hun mener, at manglende fleksibilitet på visse af skolerne er årsag til, at lærerne bliver stressede og syge og måske ligefrem vælger at forlade jobbet.

- Og det har jo aldrig været meningen med skolereformen, siger Dorthe Ullemose.

Det er ikke første gang, forslaget er fremme.

I 2013 blev det fremsat af Enhedslisten og faldt med stemmerne 25-4, og i 2014 var det så Socialdemokraterne, der fremsatte det.

Dengang faldt det også til jorden, men med så snæver margin, at DF's nye holdning er nok til at få forslaget stemt igennem.

Det glæder den socialdemokratiske gruppeformand, Bo Hansen.

- Det er en god idé, at der bliver lavet en fælles aftale, mens jeg er nødt til at sige, at det undrer mig, at det er Dansk Folkeparti, der kommer med det. Men nu kan de så få lov at stemme for vores forslag, hvis de fremsætter det, siger han.

Punktet vil komme på dagsordenen i byrådet den 29. marts, oplyser Dorthe Ullemose.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.