Kovending: Borgerlige vil støtte nyt tankanlæg på flyveplads

Flyene kan ikke længere tanke brændstof, når de går ned på Tåsinge Flyveplads, men nu vil de borgerlige partier række en hånd ud til flyvepladsen, så den igen kan få et tankanlæg. Arkivfoto: Gitte Gedde

Kovending: Borgerlige vil støtte nyt tankanlæg på flyveplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I november sagde borgerlige partier nej til at skyde kommunale kroner i et nyt tankanlæg på Tåsinge Flyveplads, men tre måneder senere rejser de nu sagen i byrådet og er åbne for at undersøge mulighederne.

Svendborg: Det kommunale tilskud til Sydfyns Flyveplads har været alvorligt under pres i forbindelse med den økonomiske hestekur i Svendborg, men nu er der måske godt nyt på vej til luftens helte.

De borgerlige partier i byrådet har i hvert fald stillet et forslag, der kan betyde, at det igen bliver muligt at tanke brændstof på Flyvervej på Tåsinge.

Venstre, Det Konservative Folkeparti og løsgængeren Jens Munk mener, at man skal undersøge mulighederne for, at byrådet kan betale en del af et nyt tankanlæg på flyvepladsen. Olieselskabets BP leverer ikke længere brændstof til flyvepladsen, fordi et 25 år gammelt BP-anlæg er forældet, men nu lægger de borgerlige partier altså op til, at kommunen skal være medsponsor på et nyt tankanlæg.

Venstres Per Nykjær Jensen mener, at man i første omgang bør undersøge, hvad et nyt anlæg koster.

- Jeg har hørt en pris på 600.000 kroner, og det kunne kommunen finansiere ved at give et tilskud på 150.000 kroner om året over fire år sammen med en besked om, at pladsen på sigt skal kunne bære sig selv, siger Per Nykjær Jensen.

Beslutningerne
På et møde i Teknik og Erhvervsudvalget den 8. november 2018 stod alle partier (S, V, K, EL og løsgængeren Jens Munk) bag denne beslutning: "...etablering af et eventuelt fremtidigt tankanlæg for flybrændstof og salg af brændstoffet udelukkende er et internt anliggende for den til enhver tid værende aktør i forhold til driften af flyvepladsen."

På et møde i udvalget den 7. februar 2019 udtaler V, K, og løsgængeren Jens Munk denne mindretalsudtalelse: "Vi ønsker, at byrådet tager stilling til sagen for at undersøge mulighederne for at medvirke til finansiering af et tankanlæg på flyvepladsen."

Sagen skal nu behandles i byrådet den 26. februar.

Udvalgsformand undrer sig

Sagen blev forleden diskuteret i Teknik- og Erhvervsudvalget forbindelse med en sag om en ny 20-årig rådighedsaftale, og her benyttede de borgerlige partier sig af muligheden for at sende sagen i byrådet. Formand for udvalget, Flemming Madsen (S), undrer sig dog.

Han understreger, at hele udvalget på et møde den 8. november sidste år var enige om at et fremtidigt tankanlæg og salg af brændstof er et internt anliggende for folkene bag flyvepladsen. Det fremgår også af referatet fra mødet, som både Venstre, De Konservative og Jens Munk stemte for.

- Det undrer mig, at man kan skifte holdning fra november til februar, men det må de jo forklare i byrådet. Jeg mener stadig ikke, det er en kommunal opgave at sælge brændstof, siger Flemming Madsen.

Per Nykjær Jensen mener, at flyvepladsen efter de seneste besparelser er kommet i en situation, hvor den får svært ved at fortsætte uden hjælp.

- Og det er det, vi prøver at reparere på med det her forslag, siger Per Nykjær Jensen.

Tåsinge Flyveplads får i dag et kommunalt tilskud på 540.000 kroner om året, men fra 2020 bliver det reduceret til 340.000 kroner. I 2021 bliver tilskuddet halveret til 170.000 kroner og i 2022 er der ikke indskrevet en eneste krone i tilskud i kommunens budgetter.

Kovending: Borgerlige vil støtte nyt tankanlæg på flyveplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce