Gamle divisionsspillere fra Svendborg fB er parate til at flytte klubbens kampe væk fra de historiske rammer på Høje Bøge Stadion.

Der er masser af følelser og nostalgi i fodbold, og når det kommer til Høje Bøge Stadion, er det nærmest helligt land for mange især ældre mennesker fra Svendborg.

Planerne om et værtskab for DGI's landsstævne i 2021 åbner dog mulighed for at opføre et nyt stadion i Svendborg, og samtidig flytte klubbens førstehold i 2. division væk fra de nostalgiske og historiske rammer.

Flere af klubbens gamle koryfæer, med masser af kampe under de høje bøge, sætter sig dog ikke op imod en flytning. Erik Mølgaard, æresmedlem i SfB med 224 førsteholdskampe, siger:

- Høje Bøge er uden tvivl Danmarks flottest beliggende stadion, men jeg har også drevet virksomhed og ved, at der er noget, der hedder fremtiden. Nostalgi er rart, men der går ikke noget af mit hjerte, fordi man laver et tidssvarende stadion ved idrætscentret.

Heller ikke Gert Eriksen, der spillede 225 førsteholdskampe og er bror til den afdøde landsholdsspiller John Eriksen, protesterer.

- Høje Bøge er et helt fantastisk sted at spille, og jeg vil sige, at jeg har nydt hvert eneste minut, men tiden er også en anden end dengang, siger han.

Ulrik Larsen var anfører for SfB i starten af 80'erne og spillede 118 divisionskampe i den hvid-sorte spilledragt. Han er også parat til at rykke klubben væk fra de historiske rammer.

- Når jeg tænker med hjertet, så er Høje Bøge i maj stadig Danmark smukkeste stadion, men tænker jeg med hjernen, så er det hamrende utidssvarende og forældet. Derfor vil det eneste rigtige også være at samle alle kræfterne ved idrætscentret og det nye SG-hus. Det vil der være fornuft i - også for SfB, men det vil gøre ondt i hjertet at flytte fra Høje Bøge, siger han.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis mandag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle

Tocifret millionstøtte til landsstævne i Svendborg

1
De to tunge er enige: Landsstævnet skal til Svendborg

De to tunge er enige: Landsstævnet skal til Svendborg

Rød blok tvivler på landsstævneansøgning

Rød blok tvivler på landsstævneansøgning