Konkursen truer: Tidligere håndbolddirektør og københavnsk iværksætter til kamp for prisbelønnet restaurant

Arne Buch (øverst til venstre) og Kaare Breinholt (nederst til venstre) vil begge hjælpe Søren Carlos Rasmussen (til højre) med hans konkurstruede restaurant, som sluser tidligere indsatte tilbage i samfundet. Arkivfoto: Robert Wengler/Privatfoto/Katrine Becher Damkjær

Konkursen truer: Tidligere håndbolddirektør og københavnsk iværksætter til kamp for prisbelønnet restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den konkurstruede restaurant Carlos' Kitschen får hjælp fra tidligere GOG-direktør Arne Buch og den københavnske iværksætter Kaare Breinholt.

Svendborg: Hullet er gravet, men det er ikke sikkert, at Carlos' Kitschen ender i det.

For blandt andet kræfter fra dels det sydfynske, dels det københavnske erhvervsliv er gået til kamp for restauranten, der jo har som formål at få tidligere kriminelle sluset tilbage til samfundet og har vundet blandt andet Tine Bryld Prisen for indsatsen.

Fakta
Carlos' Kitschen er en socialøkonomisk café, der har til formål at hjælpe tidligere kriminelle tilbage til samfundet.Den er i knibe, fordi der mangler omsætning samtidig med, at selskabet bag skylder 181.000 kroner i moms.Restaurantens navn er sammensat af indehaver Søren Carlos Rasmussens filippinske fødenavn, Carlos, og det tyske ord kitsch, der betyder at samle ubrugelige ting sammen, og det engelske ord kitchen, som betyder køkken.Det er Søren Carlos Rasmussen, der har udarbejdet konceptet.Caféen åbnede i sommeren 2015 og har siden fået en del anerkendelse og donationer.Albanifonden har for eksempel doneret 84.000 kroner, Tuborgfondet har givet 150.000 kroner, og sidste år vandt caféen Tine Bryld Prisen.Med den fulgte 500.000 kroner til caféen og 50.000 kroner til Søren Carlos Rasmussen personligt.48-årige Søren Carlos Rasmussen er uddannet kok og lærer og har arbejdet på en efterskole som socialt belastede børn.Han har desuden undervist i Nyborg Statsfængsel, ligesom han har været ansat som lærer og vejleder på Psykiatrisk Afdeling på Svendborg Sygehus.
Arne Buch vil hjælpe Søren Carlos Rasmussen med den forretningsmæssige del af Carlos Kitschen. Arkivfoto: Robert Wengler
Arne Buch vil hjælpe Søren Carlos Rasmussen med den forretningsmæssige del af Carlos Kitschen. Arkivfoto: Robert Wengler

Spisestedet i Møllergade er på randen af konkurs på grund af svigtende omsætning og en 181.000 kroner stor momsregning, som indehaver Søren Carlos Rasmussen er ude af stand til at betale, og da pantefogeden har bebudet sin ankomst den 23. august, har Søren Carlos i et desperat forsøg på et redde projektet bedt om hjælp. Og fået det fra blandt andre tidligere GOG-direktør Arne Buch.

- Han er gået ind som sparringspartner. Det er måske den største kompetence, man kan ønske sig, og han går ind og kigger på virksomheden og bruger sit netværk til at forsøge at finde en langtidsholdbar forretningsplan, siger Søren Carlos Rasmussen.

Sponsorater og bidrag

Arne Buch driver i dag konsulentfirmaet Buch Consulting, og han vedgår, at han ikke er nogen ørn udi restaurantdrift.

- Jeg forholder mig til servicen, prissættelsen og markedsføringen, og da jeg kunne læse, at det er det forretningsmæssige, der er udfordringen, tænkte jeg, at Søren Carlos godt kunne have glæde af at snakke med mig en gang imellem, siger Arne Buch, der ikke umiddelbart forestiller sig, at han alene kan redde Carlos' Kitschen.

Men han ser for sig, at han kan være med til at skabe en bæredygtig forretningsmodel, og hans umiddelbare tanke er, at han kan trække på sit netværk og erfaring med at rejse sponsorater og ad den vej få lokale virksomheder til at støtte caféen med et årligt bidrag i en eller anden form.

- På samme måde som det er godt for en by at have et håndboldhold, et fodboldhold og et rigt musikliv, er det godt for byen, at sådan en virksomhed som Carlos' Kitschen fungerer. Så det kunne jeg godt forestille mig, at nogen vil støtte, siger Arne Buch.

Svær mission

Også københavnske Kaare Breinholt har meldt sig under fanerne.

Han er iværksætter og har virksomheden Wisbone, og han har blandt andet arrangeret Melodi Grand Prix og forskellige store sportsarrangementer i Danmark.

Og redningsaktionen for Carlos' Kitschen hører ikke til de almindelige, mener han.

- Det er et socialt projekt med medarbejderne, som ikke kan yde 100 procent, og som der skal tages vare på. Så reelt klarer Søren Carlos en opgave, som er offentlig, og sådan en virksomhed kan man ikke trække en almindelig driftsskabelon ned over. Så vi skal prøve, om vi kan gentænke lønsomhed, siger Kaare Breinholt, der ikke vil afvise, at en løsning kan være at køre hele eller dele af projektet i foreningsregi, fordi det giver lettere adgang til fondsmidler og støtte.

Han er glad for, at Arne Buch, som han i øvrigt ikke kender, også har meldt sig, og næste skridt bliver at få arrangeret et møde, hvor alt kan blive kastet på bordet. Herunder hvordan problemet med den 181.000 kroner store momsregning bliver løst.

- Projektet handler om at give personalet selvtillid og tillid til samfundet. Det er det, Carlos kan, og vi kan så hjælpe med at prøve at få det til at løbe rundt, så han kan få mere end nul kroner i løn. Man skal have mad i munden, siger Kaare Breinholt.

Kampen værd

Både han og Arne Buch oplyser, at det er projektets formål, der har fået dem til at gå ind i redningsarbejdet.

Kaare Breinholt fortæller, at han hørte om Carlos' Kitschens problemer gennem en veninde, som også kender Søren Carlos Rasmussen, og at det intet betyder for ham, at Svendborg er langt væk.

- Jeg kan godt lide ildsjæle, der har hjertet med, og det har Søren Carlos, siger han.

Sådan har Arne Buch det også.

- Jeg synes, det er et rigtig interessant projekt, der fortjener at få hjælp. Projekter, der har en værdi ud over det helt almindelige forretningsmæssige, er interessante. Det større formål her er at få folk resocialiseret, og Søren er en eksemplarisk case, der står i spidsen for sådan et projekt, siger han.

Og endelig oplyser Søren Carlos Rasmussen, at han er helt ligeglad med, om en løsning betyder, at han mister indflydelse i virksomheden.

- Det er ikke mig, der er den vigtigste i det her, men projektet. Jeg håber bare, at der bliver fundet en økonomisk løsning og en bæredygtig forretningsmodel, siger han.

Konkursen truer: Tidligere håndbolddirektør og københavnsk iværksætter til kamp for prisbelønnet restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce