Læserdebat

Tobias Dabelsteen, Rolf Krakes vej 11, Svendborg - Studerende og byrådskandidat for Socialdemokraterne

»Du risikerer at få klamydia, HIV, syfilis og mange andre ubehagelige ting, hvis du ikke beskytter dig, når du dyrker sex«!

En svada langt de fleste unge mennesker har fået gennem oplysningskampagner, seksualundervisning og lignende. Alligevel blev der i 2008 konstateret 29.068 nye klamydia tilfælde, hvor aldersgruppen 15-24 år stod for de 21.152 af dem. Selv om man de sidste par år har oplyst meget omkring sikker sex, og hvordan man bedst beskytter sig, så ser det ud til at prelle af på de unge, som dyrker usikker sex på livet løs. En af måderne at bremse sexsygdommenes udbredelse på, ville være at indføre gratis kondomer for alle. I en rundspørge lavet af Sex og Samfund svarede 52 procent af de unge, at de ville bruge kondom oftere, hvis det var gratis. Hvis man sørgede for, at der lå gratis kondomer på alle uddannelsesinstitutioner, værtshuse, diskoteker mm. hvor de unge færdes, ville man måske have en reel mulighed for at komme problemet til livs.

Derfor mener jeg, at Svendborg Kommune skal lave en forsøgsordning med at uddele gratis kondomer til de steder, hvor de unge kommer. Det kan kun være i kommunens interesse at have en ungdom, som er sygdomsfri.