Kommunen vil mægle i nabostrid om kvægbedrift

I en sag om udvidelse af en kvægbedrift på Bøllemosevej i Brændeskov, vil kommunen nu mægle mellem landmand og utilfredse naboer. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Kommunen vil mægle i nabostrid om kvægbedrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En kvæglandmand på Bøllemosevej og to naboer er uenige om, hvorvidt landmanden bør have dispensation til at udvide bedriften inden for afstandskravet på 30 meter fra skel. Nu vil kommunen mægle mellem parterne.

Brændeskov: Politikerne i Miljø- og Naturudvalget har besluttet, at forvaltningen sammen med udvalgsformand Bruno Hansen (SF) skal forsøge at mægle mellem naboerne i en sag om udvidelse af en kvægbedrift på Bøllemosevej.

Det fortæller Bruno Hansen, efter sagen var på udvalgets dagsorden tirsdag.

- Vi vil prøve at få en dialog med de tre parter i sagen om, hvorvidt man kan finde frem til en fælles løsning. Det, mener vi i udvalget, vil være den bedste løsning. Det skal prøves, før vi beslutter det ene eller det andet.

Bruno Hansen fortæller endvidere, at han forventer, mødet bliver afholdt i løbet af en uge, og at han selv deltager i mødet sammen med forvaltningen og de stridende parter.

Dispensation

I den konkrete sag fra Brændeskov søger landmanden om dispensation til at udvide med 1700 kvadratmeter staldbygning, fordi det planlagte byggeri ligger 16 meter fra naboskel, mens afstandskravet er 30 meter.

Det er naboerne utilfredse med, og Enhedslistens Jesper Kiel rejste sagen på det seneste byrådsmøde til en principiel debat.

- Vi synes, man må stille det krav, at man overholder reglerne, når man udvider denne form for erhverv, lød det fra Jesper Kiel, der mener, at man politisk bør tage stilling til, om forvaltningen i Svendborg Kommune fremover skal dispensere i denne slags sager, sådan som det ifølge ham hidtil har været praksis.

Den principielle debat må dog vente lidt endnu. I første omgang forsøger kommunen sammen med Bruno Hansen at løse konflikten i mindelighed.

- Og så vil vi under alle omstændigheder - formentlig på næste udvalgmøde - drøfte det principielle spørgsmål, siger Bruno Hansen.

Kommunen vil mægle i nabostrid om kvægbedrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce