Kommunen rykker ud af jobcenter: Drømmen om et nyt teater lever videre

Sådan ser skitsen ud for et nyt teater i den store kontorbygning på Ramsherred. Til højre på skitsen er det naboen,det gamnle Svendborg Teater. Illustration: Praksis Arkitekterne

Kommunen rykker ud af jobcenter: Drømmen om et nyt teater lever videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baggårdteatret drømmer om at flytte ind i midtbyen og præsenterede sidste år en teaterfusion med udgangspunkt i den store jobcenterbygning på Ramsherred, som kommunen nu er på vej til at forlade.

Svendborg: Når Svendborg Kommune efter alt at dømme flytter ud af jobcentret på Ramsherred 10, åbner det en dør for Baggårdteatret.

Teatret præsenterede for et år siden en drøm om at gå sammen med B&U Teatret og Svendborg Teater og forvandle den store kontorejendom til et nyt egnsteater midt i byen. Jens Bo Thomsen, formand for bestyrelsen i Baggårdteatret, ser kommunens fraflytningsplaner som et skridt fremad for drømmen om et nyt centralt teater.

- Så længe der er jobcenter i bygningen, kan vi ikke være der, og det her betyder, at vi med det samme går i gang med at regne på, hvordan den nye situation kan blive interessant for os, siger Jens Bo Thomsen.

Praksis Arkitekterne slog stregerne, da en teaterfusion blev præsenteret med det nuværende jobcenter som hjertet i et nyt teaterhus til en anlægspris på 70 millioner kroner. Siden har teaterfolkene blandt andet besøgt flere sammenlignelige teaterprojekter andre steder i landet, og teaterledelsens facit er, at det vil være muligt at få fonde til at interessere sig for planerne.

- Hvis planerne også indeholder et akademi og et samarbejde - måske med Oureskolerne - så har vores research ikke skræmt os fra at finde de nødvendige penge fra fonde, siger Jens Bo Thomsen.

Vores hovedfokus er at få teatret flyttet ind i centrum, fordi det vil være gavnligt for Svendborg, og i øvrigt er en del af en egnsteater-aftale med kommunen.
Jens Bo Thomsen, bestyrelsesformand, Baggårdteatret

Ser også i andre retninger

Pengene til driften af et nyt centralt teater er der derimod større usikkerhed om. Jens Bo Thomsen kender udmærket huslejen på omkring to millioner kroner i den store jobcenter-bygning, og han forklarer, at teaterfolkene også har antennerne ude i andre retninger.

- Vores hovedfokus er at få teatret flyttet ind i centrum, fordi det vil være gavnligt for Svendborg, og i øvrigt er en del af en egnsteater-aftale med kommunen. Men jobcentret er kun en mulighed, og vi kigger også i andre retninger, siger bestyrelsesformanden for Baggårdteatret.

Kommunaldirektør i Svendborg, Erik Bendorf, ser sagen om et nyt teater som et mellemværende mellem Baggårdteatret og udlejeren, Barfoed Group.

- Administrationen har gået benhårdt efter at kunne leve op til politikernes krav om at finde besparelser på bygningsdriften på seks millioner kroner. Det har været vores fokus, siger han.

Den store kontorbygning på Ramsherred 10 er nabo til det gamle Svendborg Teater og ligger også i tilknytning til kulturhuset Borgerforeningen.

Kommunen rykker ud af jobcenter: Drømmen om et nyt teater lever videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce