Kommunen har talt: Café Rouge må ikke længere være rød

Det er en parisisk café, Jørgen Lundsgaard vil have. Kan han ikke få det, er det ikke sikkert, han overhovedet vil have en café. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Kommunen har talt: Café Rouge må ikke længere være rød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Lundsgaard har fået afslag på sin ansøgning om dispensation til sine røde vinduer i caféen i Møllergade. Facaden skal laves om, så den lever op til lokalplanens krav, lyder kravet fra Svendborg Kommune.

Svendborg: De røde vinduer i Café Rouge i Møllergade må ikke være røde ret meget længere.

Det er den korte version af det ni sider lange afslag på caféens indehaver Jørgen Lundsgaards ansøgning til Svendborg Kommune om en dispensation fra den bevarende lokalplan, der gælder for det indre Svendborg.

Jørgen Lundsgaard har søgt om at få lov til at beholde de omdiskuterede røde vinduer i plastik og at nøjes med at skifte sin stribede markise ud med en ensfarvet rød. Men den går ikke. Det er ikke nok til at gøre facaden lovlig og i overensstemmelse med lokalplanen, lyder det i afslaget fra kommunen.

Der må ikke være plastik-vinduer i en ejendom, der er bygget i en tid, hvor man slet ikke brugte plastik, og som stadig har trævinduer på den øverste etage. Den røde farve bryder med bygningens arkitektoniske helhed og balance og lokalplanens krav om brug af jordfarver. Og da facaden med den røde farve ikke kan godkendes, kan en rød markise heller ikke.

Det er tosset, mener caféindehaveren selv.

- Det gør jo, at man pludselig føler sig hensat til Østtyskland, hvor det ikke er mig selv, der bestemmer mere, hvordan jeg vil etablere en forretning. Hvor det er kommunen, der dikterer, hvordan den skal se ud, siger Lundgaard, der ikke havde indhentet de nødvendige tilladelser forud for, at han ændrede facaden.

Det gør jo, at man pludselig føler sig hensat til Østtyskland, hvor det ikke er mig selv, der bestemmer mere, hvordan jeg vil etablere en forretning.
Jørgen Lundsgaard, indehaver af Café Rouge

Det skal være som i Paris

Men medhold får han ikke hos Flemming Madsen (S), formand for Teknik- og Erhvervsudvalget. Lokalplanen er, som den skal være, og der skal ikke gives nogen dispensation, mener han.

- Nej, selvfølgelig skal der ikke det. Det er en byrådspolitiker, der har brudt nogle regler i en lokalplan, han selv var med til at vedtage (i 1999, red.), så nu vil det klæde ham at slå hælene sammen og sige: "Jeg har dummet mig, og jeg skal nok rette det." Der er jo ikke nogen formildende omstændigheder her. Han ved udmærket, hvad står i den lokalplan, siger Flemming Madsen.

Efterkommer Lundsgaard ikke kommunens krav om at bringe bygningens facade i overensstemmelse med lokalplanen, kan det komme til en politianmeldelse, oplyser afdelingsleder Rasmus Fristed fra Svendborg Kommune. Men et møde med Lundsgaards arkitekt Per Weber torsdag giver Rasmus Fristed håb om, at det ikke kommer dertil.

- Nu går han hjem og tegner på det, og så mødes vi igen umiddelbart efter påske. Så håber jeg naturligvis, at han har tegnet noget fornuftigt, der lever op til lokalplanen, siger han.

En eller anden form for kompromis er også Lundsgaards håb. Men han er ikke villig til hvad som helst.

- Hvis de vil have ændret lidt på farven, er det da fint med mig, men jeg kan da ikke sætte en sort markise op over en fransk café. Nu må de altså lige styre sig, siger Lundsgaard.

Han idé var en fransk café med et rødt vinduesparti, der kan åbnes ud mod gaden. Som i Paris. Kan han ikke få lov til det, kan det være det samme, synes han.

- Hvis andre vil lave et brunt værtshus med en sort markise, må de tage over, siger han.

Kommunen har talt: Café Rouge må ikke længere være rød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce