Landskabsarkitekt Peter Møller, Svendborg Kommune, er ikke i tvivl om, at Rappenskralderne gør en stor forskel for os alle sammen - både fysisk og præventivt

Svendborg: Når Svendborgs fem rappenskralder går og gør rent på fortove og veje, er de ikke kun fysisk, de gør gavn. De har også en præventiv effekt.

Det mener landskabsarkitekt Peter Møller, som er den, der står for kontakten mellem Center for Ejendomme og Teknisk Service og Rappenskralderne og andre grupper og enkeltborgere, der frivilligt går og gør rent i kommunen.

De er humørfyldte kvinder, og det går ikke stille af, når de er i aktion. De snakker med alle, de møder på deres vej, og deres begejstring og deres engagement smitter af. Med godt humør gør de os uden løftede pegefingre opmærksomme på, at det er godt at holde rent.

Peter Møller, Svendborg Kommune

- Rappenskralderne får øje på mange ting, der er smidt bag ved buskads og lignende. De kan også finde på at samle ting op fra privat grund, som fortovene jo er. De er humørfyldte kvinder, og det går ikke stille af, når de er i aktion. De snakker med alle, de møder på deres vej, og deres begejstring og deres engagement smitter af. Med godt humør gør de os uden løftede pegefingre opmærksomme på, at det er godt at holde rent, siger Peter Møller.

- Kvinderne ser meget - de har blikket indstillet på skrald. Og så er de gode til lige at sende et foto til kommunen af skraldespande, der er gået i stykker, eller af steder, hvor de synes, der mangler spande.

Peter Møller synes klart, der er blevet pænere i Svendborg, efter at Rappenskralderne gik i gang for fire år siden.

- Vi får statistikker over, hvor mange sække, de afleverer til Vand & Affald, og det er ikke så lidt. Hvis ikke de gjorde det, ville det ligge og flyde stadigvæk, siger han.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
5
2450 sække affald: Rappenskralderne har gjort Svendborg fin og ren

2450 sække affald: Rappenskralderne har gjort Svendborg fin og ren

Kommunen siger ja tak, men love og regler kan spænde ben

Kommunen siger ja tak, men love og regler kan spænde ben