Kommunalt svar glemt i over et år


Kommunalt svar glemt i over et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsforvaltningen måtte rykke kommunen, hvor den ene hånd ikke vidste, at den anden hånd heller ikke havde sendt det

SVENDBORG: Den ene kommunale hånd anede ikke, hvad den anden gjorde. Den anden hånd gjorde i hvert fald ikke, hvad den første hånd heller ikke gjorde.

Og på den måde kom et vigtigt brev fra Svendborg Byråd så til at ligge i en bunke og samle støv i over et år - mere præcist i 14 måneder - inden det blev afsendt.

Det var ikke et brev til hvem som helst. Det var et svar til Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne.

Svendborg Byråd besluttede sidste år, at dansk lovgivning først skulle gælde i Svendborg Kommune en måned senere end i resten af landet.

Det var den såkaldte 300 timers regel, som i Svendborg Kommune først kom til at gælde fra 1. maj - og ikke fra 1. april, som Folketinget ellers havde vedtaget. Ægtepar på kontanthjælp stod til at miste halvdelen af kontanthjælpen, hvis ikke én af dem havde haft 150 timers arbejde inden for det seneste år.

Statsforvaltningen læste på Fyens Stiftstidendes netavis om byrådets beslutning om, at loven ikke ville gælde i Svendborg i april måned.

Statsforvaltningen henvendte sig derfor straks samme dag, 28. februar 2007, til kommunen for at få en redegørelse om sagen, fordi kommunen med beslutningen ville kunne pådrage sig et ansvar for at have udbetalt en måneds kontanthjælp i strid med loven.

Svendborg Byråd vedtog et svar til Statsforvaltningen to måneder senere - 26. marts 2007.

Men svaret blev bare aldrig afsendt til Statsforvaltningen. Ikke før Statsforvaltningen rykkede for et svar - så blev det sendt 27. maj 2008 - det vil sige 14 måneder efter, det var vedtaget i byrådet.

- Hvordan kan det gå til, at et brev ligger i 14 måneder, før det bliver afsendt?

- En forglemmelse. Den ene regnede med, at den anden sendte det. Så utroligt enkelt er det, svarer erhvervsdirektør Søren Stensbo-Smidt, Svendborg Kommune.

- Et svar til Statsforvaltningen skal vedtages af Byrådet. Derfor troede vi, Borgerservice, at direktionssekretariatet derefter ville sende det. Og omvendt. Så da vi fik en rykker, blev vi helt rundt på gulvet. Men vi fandt brevet med en efterhånden noget falmet underskrift, siger Søren Stensbo-Smith.

Kommunalt svar glemt i over et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce